McDavid kapitánom Tímu Severná Amerika: Obrovská pocta

NETKY.SK • 9 September 2016, 09:24 • 2 min
McDavid kapitánom Tímu Severná Amerika: Obrovská pocta

QUEBEC - Útočník Edmontonu Oilers Connor McDavid sa stal podľa očakávania kapitánom Tímu Severná Amerika. Talentovaného kanadského hokejistu vymenovali do funkcie tesne pred prvým prípravným zápasom pred Svetovým pohárom, v ktorom jeho mužstvo zdolalo v Quebecu Tím Európa jasne 4:0. Za jeho asistentov vymenovali obrancu Aarona Ekblada (Florida Panthers) a útočníka Seana Couturiera (Philadelphia Flyers).

slovakia

left justify in out

"Je to pre mňa obrovská pocta. Cítim sa šťastný, že som sa stal kapitánom tohto tímu. Som poctený, že môžem nosiť dres s céčkom, v kabíne je však ďalších 22 hráčov, ktorí ho mohli dostať," vyslovil sa pre oficiálny web Svetového pohára iba 19-ročný center, ktorý vo svojej nováčkovskej sezóne v NHL nazbieral v 45 zápasoch skvelých 48 bodov (16+32). O polovicu ročníka ho pripravila zlomenina kľúčnej kosti.

 

McDavid by podľa zámorských médií mohol zastávať rovnakú funkciu aj vo svojom klube, Oilers oznámia meno nového kapitána počas predsezónneho prípravného kempu. "V tíme plnom budúcich kapitánov NHL máme silnú skupinu lídrov. Konkrétne títo traja hráči – Connor, Sean a Aaron – sa počas kempu prejavili ako kľúčové vodcovské osobnosti nášho výberu," uviedol pre agentúru AP Todd McLellan, tréner Tímu Severná Amerika. Zámorský výber do 23 rokov odštartoval prípravu na SP vo veľkom štýle, keď rýchlostne jasne prevýšil hráčov Tímu Európy a súpera zdolal aj zásluhou dvoch presných zásahov Nathana MacKinnona jednoznačne 4:0.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies