McCartney ukázal nevydanú fotku z posledného koncertu The Beatles

NETKY.SK • 16 August 2014, 13:38 • 2 min
McCartney ukázal nevydanú fotku z posledného koncertu The Beatles

BRATISLAVA - Britský hudobník Paul McCartney predstavil doteraz nevydanú fotografiu z posledného spoločného koncertu jeho niekdajšej kapely The Beatles.

slovakia

left justify in out

Spravil tak vo štvrtok 14. augusta počas svojho vystúpenia na štadióne Candlestick Park v San Franciscu. Práve tam totiž The Beatles odohrali 29. augusta 1966 svoj posledný koncert. Spomínaná fotografia sa objavila spolu s ďalšími doteraz nevydanými snímkami zosnulého fotografa Jima Marshalla na veľkoplošnej obrazovke, keď McCartney spieval Long Tall Sally od Little Richarda. Fotka bude súčasťou knihy The Haight: Love, Rock and Revolution, ktorá vyjde v USA 14. októbra.


Sedemdesiatdvaročný Paul McCartney je jedným z najslávnejších hudobníkov všetkých čias. V rokoch 1960 až 1970 bol členom spomínanej formácie The Beatles. Slávna štvorka, ako kapelu prezývajú, vo Veľkej Británii nahrala a vydala dvanásť štúdiových albumov. Po rozpade kapely pôsobil do roku 1981 v skupine Wings, v ktorej hrala aj jeho už zosnulá manželka Linda McCartney. Je tiež členom dua The Fireman, s ktorým vydal tri albumy. Rodák z Liverpoolu má na konte 16 sólových štúdioviek. Dvakrát ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy, v roku 1988 ako člena The Beatles a o jedenásť rokov neskôr aj ako sólového umelca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies