McCartney: Britská vláda stratí podporu ľudí, ak zmierni zákaz lovu líšok

NETKY.SK • 10 Júl 2015, 15:22 • 2 min
McCartney: Britská vláda stratí podporu ľudí, ak zmierni zákaz lovu líšok

LONDÝN - Bývalý člen svetoznámej britskej skupiny Beatles Paul McCartney dal bezplatnú radu premiérovi Davidovi Cameronovi: nechajte zákaz lovu líšok na pokoji.

slovakia

left justify in out

McCartney dnes vyhlásil, že akýkoľvek krok smerujúci z obnoveniu lovu líšok bude medzi ľuďmi nepopulárny.
     

Slávny hudobník sa takto vyjadril pred budúcotýždňovým hlasovaním britského parlamentu o vládnom návrhu, ktorý zmierňuje zákaz takýchto poľovačiek. Nový návrh by povoľoval, aby svorka loveckých psov vypudila líšku z úkrytu, ale nesmela by ju zabiť.
     

Odporcovia poľovačiek sú presvedčení, že toto opatrenie by bolo vlastne obnovením legalizácie lovu, ktorý bol v roku 2004 zakázaný.
     

McCartney uviedol, že konzervatívnu vládu podporuje mnoho Britov, ale obrátili by sa proti nej, keby lov zažil "svoj comeback".
     

"Je to kruté a zbytočné. Stratia tým podporu bežných ľudí a milovníkov zvierat, ako som ja," dodal podľa tlačovej agentúry AP vegetarián McCartney.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona