McCarthy sa vzdal kandidatúry na post predsedu Snemovne reprezentantov

NETKY.SK • 9 Október 2015, 06:49 • 2 min
McCarthy sa vzdal kandidatúry na post predsedu Snemovne reprezentantov

WASHINGTON - Republikánsky kandidát na post predsedu Snemovne reprezentantov amerického Kongresu Kevin McCarthy, ktorý mal vo funkcii nahradiť odstupujúceho Johna Boehnera, stiahol vo štvrtok svoju kandidatúru s odôvodnením, že by nevedel zjednotiť názorovo rozdielne skupiny republikánov v Snemovni. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"McCarthy sa kandidatúry vzdal, lebo si myslí, že nebude vedieť zjednotiť rozdelených kongresmanov," uvádza sa vo vyhlásení Republikánskej strany.


McCarthy zastupuje v Kongrese štát Kalifornia a od roku 2011 je vo vedení republikánov v Snemovni reprezentantov jedným Boehnerových najbližších spolupracovníkov. Od augusta 2014 je lídrom republikánskej väčšiny v Snemovni.


Post predsedu americkej Snemovne reprezentantov je jedna z najvplyvnejších funkcií vo Washingtone: podľa amerických zákonov je v poradí druhým činiteľom v rade nástupcov prezidenta, ak by ten nebol schopný vykonávať svoj úrad.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies