McCain podporí Obamov plán, ak to zastaví boje

NETKY.SK • 3 September 2013, 15:08 • 2 min
McCain podporí Obamov plán, ak to zastaví boje

WASHINGTON — Americký senátor John McCain povedal, že podporí žiadosť prezidenta Baracka Obamu o intervenciu v Sýrii, ak by tento krok "zmenil situáciu na bojisku".

slovakia

left justify in out

McCain pre stanicu NBC povedal, že nestačí len vyslať sýrskemu prezidentovi Baššárovi al-Asadovi silný odkaz s obmedzenou odozvou. McCain tvrdí, že rozhodnutie o intervencii musí zahŕňať oslabenie sýrskych vzdušných síl. Podľa republikána totiž v Sýrii "neprebieha spravodlivý boj" a al-Asad má prevahu. McCain si preto myslí, že ak "zelená" zo strany Kongresu nezmení vyváženosť moci v Sýrii a nedá povstalcom šancu, potom to „nebude mať želaný efekt“. Obamov bývalý rival v boji o Biely dom uviedol, že nemôže podporiť niečo, čo by mohlo byť z dlhodobého hľadiska odsúdené na neúspech.

Obama v sobotňajšom prejave potvrdil svoj zámer zakročiť vojensky proti sýrskemu režimu, ktorý obviňuje z chemického útoku proti civilistom. O schválenie takejto akcie však predtým požiadal Kongres. Ten sa po letnej prestávke opätovne zíde 9. septembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies