McCain: Americkí vojaci by mali byť v Estónsku natrvalo, nielen na striedanie

NETKY.SK • 27 December 2016, 17:30 • 2 min
McCain: Americkí vojaci by mali byť v Estónsku natrvalo, nielen na striedanie

TALLINN - Americký senátor John McCain prisľúbil, že Spojené štáty prispejú k bezpečnosti troch pobaltských susedov Ruska. Vyhlásil to v období, keď vyhlásenia novozvoleného amerického prezidenta Donalda Trumpa vyvolávajú obavy, že Spojené štáty už nebudú naplno pomáhať pri obrane spojencov v rámci NATO.

slovakia

left justify in out

Senátor dodal, že Washington by mal zvážiť trvalé umiestnenie vojakov aspoň v Estónsku.

 

McCain ako predseda senátneho výboru pre ozbrojené sily povedal, že hoci je Washington stále zástancom "ráznych" operácií NATO, dvojstranná americko-estónska vojenská spolupráca by sa mala zefektívniť tak, že sa štatút amerických vojakov povýši z rotácie, trvajúcej necelý rok, na trvalé pôsobenie.

 

Senátor za americký štát Arizona, známy kritickosťou voči ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi, začal dnes turné po troch pobaltských členských štátoch NATO, spoločne s republikánskym kolegom Lindseyom Grahamom a demokratickou senátorkou Amy Klobucharovou. Po Estónsku, Lotyšsku a Litve odcestujú na návštevu Ukrajiny, Gruzínska a Čiernej Hory.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona