McCain a ďalší republikáni sa postavili proti Obamovým plánom voči Kube

NETKY.SK • 18 December 2014, 06:36 • 2 min
McCain a ďalší republikáni sa postavili proti Obamovým plánom voči Kube

WASHINGTON - Republikánski senátori John McCain a Lindsey Grahamová v stredu odsúdili plán prezidenta Baracka Obamu na zmiernenie amerických obmedzení voči Kube.

slovakia

left justify in out

Zmena politiky podľa nich odráža "ústup a úpadok Ameriky a hodnôt, za ktorými stojí". "Je to o ústupkoch autokratickým diktátorom, kriminálnikom a protivníkom, čím klesá americký vplyv vo svete," vyhlásili senátori.
 

Proti Obamovým návrhom na normalizáciu vzťahov s Kubou sa postavil aj Jeb Bush, bývalý guvernér Floridy a možný republikánsky kandidát v prezidentských voľbách, ktoré sa budú konať v roku 2016. "Nemyslím si, že by sme mali vyjednávať s represívnym režimom o zmenách v našich vzťahoch," vyhlásil Bush. Republikánsky senátor Jeff Flake však verí, že väčšina jeho poslaneckých kolegov sú za zmenu politiky Spojených štátov voči Kube. Flake sa vrátil z Kuby s prepusteným americkým humanitárnym pracovníkom Alanom Grossom.

      

Podľa jeho slov by bolo chybou neotvoriť veľvyslanectvo USA na Kube alebo nevymenovať veľvyslanca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies