Mbappé dal košom Realu, v PSG podpísal astronomickú zmluvu

NETKY.SK • 22 Máj 2022, 11:49 • 2 min
Mbappé dal košom Realu, v PSG podpísal astronomickú zmluvu

PARÍŽ – Jeden z najžiadanejších futbalistov planéty Kylian Mbappé bude aj v nasledujúcich rokoch obliekať dres parížskeho Saint Germain. Hoci sa francúzsky reprezentant pripravoval na prestup do Realu Madrid, jeho názor zmenila lukratívna ponuka, ktorú dostal od vedenia PSG.

slovakia

left justify in out

Celá situácia je o to zaujímavejšia, že Mbappé bol už v útlom detstve fanúšikom Realu a práve kráľovský klub pre neho predstavoval vysnenú destináciu. Dvadsaťtriročný futbalista bol hlavným cieľom prezidenta Florentina Péreza, ktorý kvôli nemu dokonca upravil v minulých sezónach rozpočet a čerstvý majster Španielska nebol na prestupovom trhu príliš aktívny. „Letargia“ mala viesť k hviezdnemu prestupu Mbappého, ktorý ale napokon dres nezmení, pretože bohatí šejkovia vo vedení PSG mu dali ponuku, ktorá sa neodmieta.

 

 

Klub ešte pred včerajším ligovým duelom s Metz oznámil, že francúzsky ofenzívny čarodejník predĺžil aktuálny kontrakt do roku 2025. Podľa nepotvrdených správ by mal dostať ročný čistý plat vo výške 100 miliónov eur, 300 miliónov ako podpisový bonus a dokonca aj slovo vo výbere možných posíl a trénera. Ide o doteraz nevídané podmienky, ktorým väčšina elitných klubov sveta konkurovať nedokáže.

 

 

„Som šťastný, že ostanem v Paríži, vo svojom meste. Vždy som hovoril, že je to môj domov. Chcem s vami vyhrávať trofeje,“ vyjadril sa po spečatení novej zmluvy Mbappé, ktorý svojím rozhodnutím poriadne nahneval fanúšikov Realu, ale aj prezidenta Péreza a šéfa španielskej ligy Javiera Tebasa. Ten dokonca gigantickú ponuku nazval „urážkou futbalu“ a vedenie La Ligy následne podalo na PSG sťažnosť u UEFA a francúzskych úradov.

 

 

PSG sa ani napriek masívnym investíciám nedarí uspieť v prestížnej Lige majstrov a v aktuálnej sezóne skončil klub už v osemfinálovej fáze, zhodou okolností v dvojzápase s Realom Madrid. V lete by na lavičke bohatého mančaftu malo dôjsť aj k výmene trénera, na ktorú bude možno dohliadať aj Mbappé. Jedným z favoritov na miesto po Mauriciovi Pochettinovi je Talian Antonio Conte, ktorý priviedol londýnsky Tottenham do budúcoročnej edície Ligy majstrov na úkor mestského rivala Arsenalu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies