mBank bude na slovenskom trhu ďalej expandovať

NETKY.SK • 20 Január 2015, 14:40 • 2 min
mBank bude na slovenskom trhu ďalej expandovať

BRATISLAVA - Po štyroch rokoch aktivít na slovenskom a českom bankovom trhu vykazovala internetová banka Zuno straty. Preto sa rakúska skupina Raiffeisen Bank International (RBI), pod ktorú ZUNO patrí, rozhodla predať 100 % jej akcií.

slovakia

left justify in out

Keďže na Slovensku pôsobí aj ďalšia internetová banka - mBank, oslovila TASR Przemysława Kłobuta, vedúceho slovenskej organizačnej zložky mBank na Slovensku, v akej sú kondícii. Podľa jeho slov posledné tri roky boli v znamení výrazného rozvoja mBank na slovenskom trhu. V súčasnosti má banka na Slovensku viac ako 212.000 klientov s medziročným nárastom približne 15 %. Z banky pôvodne zameranej iba na priamu obsluhu klientov s dôrazom na transakcie a vklad, sa mBank postupne transformuje do podoby plnohodnotnej banky pre rezidenčných klientov. V tomto roku sa sústredila najmä na rozvoj a podporu hypotekárnych a spotrebiteľských úverov. 

 

K 31. 10. 2014 banka evidovala 434 miliónov eur v podobe vkladov a 148 miliónov eur v úveroch. Objem úverov medziročne narástol o 58 %, čo predstavuje 54,3 milióna eur. Vklady vzrástli o dve percentá, čo predstavuje 6,7 milióna eur.

 

„Naďalej chceme aktívne rozširovať ponuku služieb a rásť z hľadiska objemov naprieč celým portfóliom. Napriek tomu, že tento rok sme sa nesústredili na vkladové produkty, priniesli sme inovatívne sporenie malých súm, ktoré si zákazníci rýchlo obľúbili. Rok 2015 bude u nás naďalej v znamení rozširovania ponuky spotrebiteľských pôžičiek. V tejto oblasti pripravujeme nové produkty, ktoré chceme predstaviť už v prvom kvartáli. Kľúčovou aktivitou bude podpora našich digitálnych kanálov a najmä novej, nedávno predstavenej mobilnej aplikácie. V rámci hospodárenia opätovne očakávame výrazný rast úverového portfólia a akvizíciu niekoľkých desiatok tisíc nových klientov,“ povedal pre TASR Przemysław Kłobuta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies