Mazurek: Podal sťažnosť proti obvineniu za šírenie extrémizmu

NETKY.SK • 10 Máj 2017, 12:27 • 2 min
Mazurek: Podal sťažnosť proti obvineniu za šírenie extrémizmu

BRATISLAVA – Poslanec NR SR za Ľudovú stranu Naše Slovensko Milan Mazurek si už prebral obvinenie z trestného činu šírenia extrémizmu a podal proti nemu sťažnosť. Polícia obvinila Mazureka v apríli.

slovakia

left justify in out

Len deň po tom, ako vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil iného poslanca ĽSNS Stanislava Mizíka.

 

Mazurek sa mal dopustiť trestného činu podnecovania, hanobenia a vyhrážania osobám pre ich príslušnosť k niektorej rase, národu, národnosti, farbe pleti, etnickej skupine alebo pôvodu rodu. Mazurekovi hrozí vyššia sadzba ako Mizíkovi, pretože sa mal dopustiť závažnejšieho spôsobu extrémizmu.

Trestného činu sa mal poslanec dopustiť v relácii súkromného rádia Frontinus, kde ako hosť počas jeden a pol hodiny trvajúceho vystúpenia povedal ešte v októbri minulého roku viaceré kontroverzné výroky.

 

„ Tie boli namierené proti rómskemu etniku a xenofóbne sa vyjadroval taktiež na adresu imigrantov, Arabov či islamského náboženstva," písal portál Pluska.sk v apríli.

Mazurek sa kriticky na adresu islamu vyjadril aj v parlamente. „Islam je viac než náboženstvo, je to krutý, odporný a neľudský politický systém,“ vyhlásil poslanec.

 

Za svoj výrok sa musel, podobne ako Mizík, v pléne ospravedlniť. Obaja však priestor zneužili na ďalšiu kritiku tohto náboženstva a dnes musia zaplatiť pokutu vo výške 1 000 eur.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies