Mazeová triumfovala na MS v kombinácii: Som totálne vyčerpaná

NETKY.SK • 10 Február 2015, 06:59 • 2 min
Mazeová triumfovala na MS v kombinácii: Som totálne vyčerpaná

Creek VAIL/BEAVER CREEK - Slovinská lyžiarka Tina Mazeová získala na 43. MS v alpských disciplínach už tretiu medailu. V pondelok vyhrala v americkom Beaver Creeku pri Vaile alpskú kombináciu a cenný kov tak brala zatiaľ v každej súťaži, už predtým si na svetovom šampionáte vyjazdila zlato v zjazde a striebro v super-G.

slovakia

left justify in out

Tridsaťjedenročná Mazeová v kombinácii zabránila totálnemu rakúskemu triumfu. Na druhé miesto odsunula v súčte zjazdu a jedného slalomového kola o 22 stotín sekundy Nicole Hospovú, bronz si vyjazdila Michaela Kirchgasserová (+0,35), štvrtú priečku obsadila Anna Fenningerová (+0,89). "Cítila som veľký tlak, pred slalomom som bola veľmi nervózna. Nestanovila som si v ňom žiadnu taktiku, snáď iba v prvých bránkach. Bol to náročný deň, cítim únavu, no poriadne sa vyspím asi až v apríli," povedala Mazeová pre agentúru APA.
      

Líderka priebežného hodnotenia Svetového pohára si vytvorila skvelú východiskovú pozíciu už v kombinačnom zjazde, v ktorom dosiahla najlepší čas. Na trati Raptor našla v zľadovateľých zákrutách v strednej časti ideálnu líniu a do spodnej kĺzavej pasáže si vzala najvyššiu rýchlosť. Pred Švajčiarkou Larou Gutovou mala v cieli k dobru dve stotiny sekundy, na priebežnej tretej priečke figurovala jej hlavná konkurentka v boji o veľký krištáľový glóbus Fenningerová (+0,26). Rakúske slalomové špecialistky nabrali relatívne malé straty a v druhej časti kombinácie sa tak čakal ich atak zo zadných priečok. Najprv z 11. miesta zaútočila Kathrin Zettelová, následne ju trhla o 1,29 s Kirchgasserová, ktorú tesne predstihla štvrtá po zjazde Hospová. Jej čas na mäkkej trati nedokázali prekonať Fenningerová ani Gutová, Mazeová však vďaka umnej jazde áno a v cieli tak mohla oslavovať svoj celkový štvrtý titul a deviatu medailu z MS (4-5-0). V historickej tabuľke sa posunula na siedme miesto za Janicu Kosteličovú, ktorá na svetových šampionátoch brala päťkrát zlato. Na čele ženského poradia je nemecká legenda Christl Cranzová s 12 zlatými a tromi striebornými kovmi.
      

"Som totálne vyčerpaná," priznala po pretekoch Mazeová. "Mám za sebou náročný program, v slalome sa štartovalo pomerne neskoro a panovalo tu veľké teplo. No víťazstvo všetko prekrylo, je to úžasný pocit. Teraz môžem ísť regenerovať a užívať si tieto chvíle. Vydala som zo seba maximum, som veľmi šťastná," citovala skúsenú univerzálku oficiálna stránka Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS).
      

Spokojnosť vyžarovala aj zo striebornej Hospovej. "Medaily nikdy nezovšednú, je to vždy neopísateľne krásny pocit nejakú získať. Zjazd bol extrémne náročný a v slalome to tiež nebolo jednoduché. Bola som veľmi rada, že som v cieli zostala pred 'Kirchi'," povedala Hospová pre agentúru APA.
      

Ďalšie sklamanie zažila domáca nádej Lindsey Vonnová, ktorá zajazdila v kombinačnom zjazde až siedmy najrýchlejší čas (+1,31) a v slalome dostala po pár bránkach špicara a vypadla. Po pretekoch sa sťažovala na boľavé koleno. Šampionát tak zrejme ukončí so ziskom jedinej medaily - bronzu zo super-G. Slovensko nemalo v súťaži zastúpenie.
      
Výsledky - alpská kombinácia žien:
1. Tina Mazeová (Slovin.) 2:33,37 min (zjazd: 1:45,25 min-slalom: 48,12 s), 2. Nicole Hospová +0,22 s (1:46,15-47,44), 3. Michaela Kirchgasserová +0,35 (1:46,58-47,14), 4. Anna Fenningerová (všetky Rak.) +0,89, 5. Lara Gutová (Švajč.) +0,94, 6. Kathrin Zettelová (Rak.) +1,64, 7. Ilka Štuhecová (Slovin.) +2,43, 8. Francesca Marsagliová (Tal.) +2,59, 9. Ragnhild Mowinckelová (Nór.) +2,61, 10. Margot Bailetová (Fr.) +3,22



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona