Mazeová má titul v zjazde, Vonnová piata

NETKY.SK • 7 Február 2015, 09:14 • 2 min
Mazeová má titul v zjazde, Vonnová piata

BEAVER CREEK - Slovinka Tina Mazeová (31) sa v piatok stala majsterkou sveta v kráľovskej disciplíne alpského lyžovania - zjazde.

slovakia

left justify in out

Striebro si na šampionáte v americkom Beaver Creeku vybojovala len s odstupom 2 stotín sekundy Rakúšanka Anna Fenningerová, bronz zavesia na krk mladej Švajčiarke Lare Gutovej (+0,34). Víťazné ambície nenaplnila Američanka Lindsey Vonnová, ktorá za víťazkou zaostala o 1,05 a stačilo to iba na 5. miesto.

 

Mazeová dobyla necelý rok po olympijskom triumfe v Soči aj titul majsterky sveta v zjazde. V najrýchlejšej a najnáročnejšej disciplíne zjazdového lyžovania sa tento husársky kúsok podaril naposledy predtým Švajčiarke Michaele Figiniovej v rokoch 1984 (ZOH v Sarajeve) a 1985 (MS v Santa Caterine). 

 

Líderka Svetového pohára Mazeová sa v piatok najlepšie vyrovnala s nástrahami zjazdovky Raptor v americkom Beaver Creeku a do jagavej zbierky úspechov pridala tretiu zlatú a dovedna ôsmu medailu z majstrovstiev sveta. Najväčšia univerzálka spomedzi ženského zjazdárskeho pelotónu bola predtým v utorok v super G strieborná a potvrdzuje prognózy, že na MS 2015 môže získať medailu v každej z piatich individuálnych disciplín zjazdového lyžovania. 

 

V obrovskej forme jazdiaca Fenningerová si po triumfe v super G robila v Beaver Creeku oprávnené ambície na zlaté double. Na slnkom zaliatej a 2530 m dlhej zjazdovke Raptor predviedla aj v piatok uvoľnenú a rýchlu jazdu v ideálnej kĺzavej línii, ale nestačilo to. Tak ako ona tesne o tri stotinky zdolala Mazeovú v super G, teraz jej to slovinská matadorka odplatila s dvojstotinkovým víťazstvom. Jedna z prvých reakcií víťazky po prejazde cieľom bolo ukázanie prstami do kamier, o aký maličký kúsok zvíťazila. Mazeovej zlato je vôbec prvou medailou pre Slovinsko v zjazde v histórii svetových šampionátov. 

 

Preteky ešte pokračujú dojazdom posledných 9 pretekárok po elitnej tridsiatke štartového poľa, ale na horných priečkach celkového poradia by sa už nič nemalo meniť. 

Majstrovstvá sveta v alpskom lyžovaní - Beaver Creek (USA) - piatok - priebežné výsledky: 

Zjazd žien (po odjazdení 30 pretekárok): 1. Tina Mazeová (Slovin.) 1:45,89 min, 2. Anna Fenningerová (Rak.) +0,02, 2. Lara Gutová (Švaj.) +0,34, 4. Nicole Schmidhoferová (Rak.) +1,03, 5. Lindsey Vonnová (USA) +1,05, 6. Elisabeth Görglová (Rak.) +1,06, 7. Nadja Jnglin Kamerová (Švaj.) +1,08, 8. Daniela Merighettiová (Tal.) +1,25. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies