Mazeová chce v obráku tretie zlato, medzi mužmi favoritom Hirscher

NETKY.SK • 11 Február 2015, 10:56 • 2 min
Mazeová chce v obráku tretie zlato, medzi mužmi favoritom Hirscher

VAIL/BEAVER CREEK - Na 43. majstrovstvách sveta v alpskom lyžovaní prídu po dni voľna na rad točivé disciplíny. Slovinka Tina Mazeová chce vo štvrtkovom obrovskom slalome vo Vaile (18.15/22.15) získať tretiu zlatú medailu a celkovo štvrtý cenný kov.

slovakia

left justify in out

Pred dvomi rokmi v Schladmingu vybojovala v technicky najnáročnejšej disciplíne striebro, z prvenstva sa tešila Francúzka Tessa Worleyová. Američania vkladajú nádeje do mladej Mikaely Shiffrinovej, jej 30-ročná krajanka Lindsey Vonnová bude mať na domácej pôde poslednú šancu pridať k bronzu zo super-G ďalšiu medailu a rehabilitovať za neúspešne vystúpenie z kombinácie, ktorú nedokončila. "Po vypadnutí v kombinačnom slalome som cítila obrovské rozčarovanie. Na domácom kopci som to nezvládla a sklamala som moju rodinu i fanúšikov. Teraz mám poslednú šancu na reparát," citovala Vonnovú agentúra dpa.
      

K favoritkám na medaily patria aj Rakúšanky Anna Fenningerová a Eva-Maria Bremová. Fenningerová už má zlato zo super-G. Vo Svetovom pohári v tejto sezóne "vyskočila" Švédka Sara Hectorová, ktorá po druhom mieste v Aare vyhrala koncom decembra obrovský slalom v tirolskom stredisku Kühtai. Slovensko bude mať v predposlednej ženskej súťaži na šampionáte zastúpenie v osobe Petry Vlhovej.
      

Medzi mužmi sa v piatok očakáva súboj medzi domácim obhajcom titulu Tedom Ligetym a Rakúšanom Marcelom Hirscherom, ktorý v Beaver Creeku ukoristil zlato v kombinácii. Líder celkového poradia Svetového pohára i priebežnej klasifikácie disciplíny skončil v Schladmingu druhý za svojím veľkým rivalom, v tejto sezóne však valcuje konkurenciu. Vyhral ľadovcovú ouvertúru v Söldene, klasické obrovské slalomy v Alta Badii a Adelbodene i preteky v Aare. Na štart sa postaví aj slovenský reprezentant Adam Žampa, jeho brat Andreas bude musieť najskôr absolvovať kvalifikáciu.  
      



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies