Mazanec opúšťa Slovan a mieri do NY Rangers

NETKY.SK • 2 December 2017, 09:28 • 2 min
Mazanec opúšťa Slovan a mieri do NY Rangers

BRATISLAVA - Český hokejový brankár Marek Mazanec opúšťa Slovan Bratislava a mieri do zámorskej NHL. Vedenie klubu KHL s ním rozviazalo kontrakt po vzájomnej dohode, informoval web "belasých".

slovakia

left justify in out

Podľa portálu iSport.cz sa Mazanec dohodol na zmluve s klubom New York Rangers, v ktorom pôsobí aj jeho krajan Ondřej Pavelec. Práve s ním by mal bojovať o post brankárskej dvojky "jazdcov", jasnou jednotkou je Švéd Henrik Lundqvist. Mazanec by mal však začať vo farmárskej AHL v tíme Hartford Wolf Pack, odkiaľ sa bude pokúšať preraziť späť do NHL. V slávnej profilige už odchytal 31 zápasov za Nashville Predators.

 

Dvadsaťšesťročný Mazanec prišiel do Slovana pred touto sezónou, postupne ho z postu brankárskej jednotky vytlačil krajan Jakub Štěpánek. Za bratislavský tím odchytal Mazanec 23 stretnutí, v ktorých iba štyrikrát priviedol svoj tím k výhre, pričom mal úspešnosť zásahov 89,9 percenta a priemer 3,40 gólu na zápas.

 

"S vedením Slovana sme mali férovou dohodu, podľa ktorej bude Mazanec uvoľnený práve v prípade kvalitnej ponuky z NHL," uviedol v rozhovore pre server hokej.cz hráčov agent Michal Sivek. Podľa neho si už Mazanec vybavuje víza do USA a čoskoro by sa mal presunúť za oceán. "Rokovania boli pomerne konkrétne, čo Mareka oslovilo. Po úvahe sa rozhodol, že by sa rád vrátil do zámoria," dodal Sivek.

 

Vedenie Slovana na svojom webe oznámilo, že už hľadá náhradu za Mazanca a v najbližších hodinách by mal k Štěpánkovi pribudnúť druhý brankár so skúsenosťami z KHL i ďalších európskych súťaži, ktorý odcestuje s mužstvom aj na nadchádzajúci trip. Podľa portálu iSport.cz by mal voľné miesto v tíme "belasých" zaujať Jakub Sedláček, ktorý v piatok absolvoval posledný zápas EBEL Ligy za talianske Bolzano. V sezóne by mal chytať už za tretí tím, keďže ročník začal na skúške v Hradci Králové. Dvadsaťsedemročný brankár v minulosti pôsobil aj v Zlíne a Diname Riga.

 

Slovan takisto potvrdil ukončenie spolupráce s Radkom Smoleňákom, obe strany sa dohodli na vzájomnom rozviazaní kontraktu. Skúsený český krídelník od nového kouča Eduarda Zankovca nedostával vôbec príležitosť, hoci v čase trénerskej výmeny bol najproduktívnejší hráč mužstva. V 24 dueloch zaznamenal päť gólov a štrnásť asistencií.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies