Mayweatherovi odobrali titul za výhru nad Pacquiaom: Dôvod vás prekvapí

NETKY.SK • 7 Júl 2015, 09:29 • 2 min
Mayweatherovi odobrali titul za výhru nad Pacquiaom: Dôvod vás prekvapí

NEW YORK - Americký boxer Floyd Mayweather prišiel o titul majstra sveta vo welterovej váhe, ktorý získal po víťazstve v "zápase storočia" nad Filipíncom Mannym Pacquiaom. Organizácia WBO mu opasok odobrala pre porušenie pravidiel.

slovakia

left justify in out

Najlepšie platený športovec sveta, ktorý si po májovej výhre nad Pacquiaom vylepšil bilanciu v profiringu na 48:0, neposlal do stanovenej lehoty na účet WBO povinný poplatok za zápas vo výške 200-tisíc dolárov. Navyše sa nevzdal titulov organizácií WBC a WBA v ľahkej strednej váhe a v rozpore s pravidlami je držiteľom majstrovských opaskov vo viacerých váhových kategóriách.

 

"Pán Floyd Mayweather mladší porušil platné regule a WBO nemá inú možnosť, ako mu odobrať titul," uvádza sa v oficiálnom stanovisku organizácie. Tridsaťosemročný Američan má podľa agentúry Reuters dva týždne na odvolanie.

 

Mayweather vďaka zápasu, v ktorom zvíťazil na body, zarobil cez 200 miliónov dolárov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies