Mayweatherov súboj s Álvarezom zarobil najviac v histórii

NETKY.SK • 20 September 2013, 10:41 • 2 min
Mayweatherov súboj s Álvarezom zarobil najviac v histórii

LOS ANGELES - Zápas medzi Američanom Floydom Mayweatherom a Mexičanom Saúlom Álvarezom zo soboty 14. septembra zarobil najviac peňazí v histórii boxu.

slovakia

left justify in out

Americká káblová televízia Showtime oznámila, že diváci za duel o titul profesionálneho majstra sveta ľahkej strednej váhy organizácií WBA a WBC celkovo zaplatili 150 miliónov dolárov. Sledovalo ho 2,2 milióna fanúšikov, čo je síce menej ako v roku 2007, keď Mayweatherov súboj s Oscarom de la Hoyom pritiahol k obrazovkám 2,48 milióna divákov ochotných zaplatiť, ale zisk je vyšší. Pred šiestimi rokmi televízny prenos zarobil 136 milióna USD.

Vstupenka do MGM Grand Hotel & Casino v Las Vegas stála v priemere 1200 USD, a zisk z predaja lístkov prekročil 20 miliónov USD, čo je tiež nový rekord boxerského podujatia. Zápas lámal historické maximá aj v Mexiku. V krajine populárny "Canelo" Álvarez bol magnetom pre 22,1 milióna ľudí v 5,9 milióna domácnostiach. Po 12 kolách museli byť sklamaní, pretože dvaja z troch rozhodcov prisúdili víťazstvo Mayweatherovi. Álvarez utrpel prvú prehru v profikariére, Mayweather natiahol šnúru víťazstiev na 45 a stále sa nenašiel nik, kto by ho zdolal. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies