Mayovej úrad odmietol návrh, aby sa veľvyslancom Británie v USA stal Farage

NETKY.SK • 22 November 2016, 15:28 • 2 min
Mayovej úrad odmietol návrh, aby sa veľvyslancom Británie v USA stal Farage

LONDÝN - Britská premiérka Theresa Mayová vyhlásila, že pozícia vyslanca krajiny v Spojených štátoch "nie je voľná". Reagovala tak na vyhlásenie novozvoleného prezidenta USA, ktorý v tomto ohľade podporil dočasného lídra Strany nezávislosti Spojeného kráľovstva a euroskeptika Nigela Faragea. Informovala o tom dnes agentúra DPA a spravodajská stanica BBC.

slovakia

left justify in out

Farage je prvým britským politikom, s ktorým sa Trump osobne stretol po svojom volebnom víťazstve. Odvtedy sa líder UKIP zasadzuje o to, aby sa stal prostredníkom medzi Londýnom a Washingtonom, hoci veľvyslaneckú pozíciu omieta. "Dlho poznám viacerých členov Trumpovho tímu a teším sa i jeho podpore," uviedol dnes Farage.

 

Mayovej úrad však tieto odporúčania odmietol s tým, že nejde o bežnú prax a každá krajina vymenúva vlastných zahraničných zástupcov, pričom táto pozícia je už obsadená. "Voľné miesto nie je. V USA máme vynikajúceho veľvyslanca," vyhlásil hovorca Downing Street č. 10, kde sídli úrad britského ministerského predsedu.

 

Farage, horlivý zástanca vystúpenia Británie z EÚ, obvinil preto Downing Street č. 10 z toho, že uprednostňuje odpor voči jeho osobe, strane UKIP a výsledkom referenda pred národnými záujmami. Vyhlásil, že Mayovej úrad musí akceptovať, že svet sa zmenil a je čas, aby sa zmenilo aj zmýšľanie na Downing Street č. 10.

 

Líder UKIP taktiež vyzval úradujúceho britského ambasádora vo Washingtone Kima Darrocha, aby odstúpil, pretože je "fanatickým eurofilom a súčasťou starého režimu" a jeho názory by boli "diametrálne odlišné od Trumpových".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona