Mayovej hovorca: Keď sa už proces brexitu oficiálne spustí, bude nezvratný

NETKY.SK • 24 Január 2017, 13:56 • 2 min
Mayovej hovorca: Keď sa už proces brexitu oficiálne spustí, bude nezvratný

LONDÝN - Článok 50 Lisabonskej zmluvy nebude možné zvrátiť, ak sa už raz spustia oficiálne rokovania Spojeného kráľovstva a Európskej únie o odchode tejto ostrovnej krajiny z EÚ, vyhlásil dnes hovorca premiérky Theresy Mayovej.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Prebieha totiž aj debata, či Británia nezmení názor a nakoniec z EÚ predsa len neodíde, hoci už bude aktivovaný článok 50, ktorým sa celý proces brexitu spúšťa.

 

"Určite nebudeme vždy súhlasiť s rozhodnutiami súdov, ale nezávislé súdnictvo je absolútne základnou súčasťou prosperujúcej demokracie," povedal hovorca Mayovej novinárom po tom, čo najvyšší súd rozhodol, že vláda musí najprv nechať hlasovať parlament, kým premiérka oficiálne aktivuje článok 50.

 

Na otázku, či je stále podľa názoru vlády článok 50 nezvratný, hovorca odpovedal: "Áno."

 

Hovorca dodal, že minister pre brexit David Davis predstaví podrobne reakciu vlády na rozhodnutie najvyššieho súdu dnes popoludní v parlamente.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona