Mayová zvažuje štvrté hlasovanie o dohode o brexite

NETKY.SK • 30 Marec 2019, 10:16 • 2 min
Mayová zvažuje štvrté hlasovanie o dohode o brexite

LONDÝN - Britská premiérka Theresa Mayová a jej kabinet hľadajú spôsoby, ako dostať dohodu o odchode Veľkej Británie z Európskej únie (EÚ) späť do dolnej komory na štvrté hlasovanie s cieľom získať potrebnú podporu poslancov.

slovakia

left justify in out

Britskí zákonodarcovia v piatok už tretíkrát odmietli dohodu, na ktorej sa dohodli britskí vyjednávači s predstaviteľmi EÚ. Mayová krátko nato vyhlásila, že Británia teraz musí "nájsť inú cestu vpred", a tá bude podľa nej "skoro určite zahŕňať" aj účasť krajiny na voľbách do Európskeho parlamentu.

V pondelok sa uskutoční druhé kolo "indikatívnych hlasovaní" o rozličných možnostiach brexitu. Vláda ale údajne zvažuje aj rozhodujúce hlasovanie medzi variantou, ktorá vzíde z týchto prieskumných hlasovaní ako najpopulárnejšia, a existujúcou dohodou o brexite.

Veľká Británia musí do 12. apríla oznámiť predstaviteľom EÚ, čo plánuje robiť ďalej. Základné možnosti sú tri - úplné zrušenie brexitu, žiadosť o dlhší odklad, a vystúpenie z únie "nadivoko", teda bez akejkoľvek dohody.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona