Mayová v novoročnom príhovore prisľúbila Britom úspešný brexit

NETKY.SK • 31 December 2017, 11:11 • 2 min
Mayová v novoročnom príhovore prisľúbila Britom úspešný brexit

LONDÝN - Britská premiérka Theresa Mayová vo svojom príhovore pri príležitosti príchodu nového roka prisľúbila Britom "úspešný" odchod krajiny z Európskej únie. Hovorila tiež o potrebe posilnenia britskej ekonomiky a vytvorenia spravodlivejšej spoločnosti pre všetkých, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Mayová vo svojom nedeľňajšom príhovore vyjadrila presvedčenie, že končiaci sa rok 2017, v ktorom sa oficiálne spustili dvojročné rokovania o brexite, bol pre Spojené kráľovstvo "rokom pokroku".

 

Bez ohľadu na to, ako kto hlasoval vo vlaňajšom referende o odchode z EÚ, si väčšina Britov v súčasnosti želá, aby "vláda pokračovala vo svojom úsilí a zaistila dobrý brexit, a to je presne to, čo robíme," uistila Mayová svojich spoluobčanov. Zdôraznila, že úspešný odchod Británie z EÚ je pre ňu kľúčovou otázkou.

 

Premiérka okrem toho vo svojom príhovore prisľúbila "vyvážený" prístup k vládnym výdavkom, zníženie štátneho dlhu, ako aj investície do školstva, polície a verejného zdravotníctva.

 

"Verím, že rok 2018 môže byť rokom obnovenia dôvery a hrdosti na našu krajinu," dodala Mayová, ktorú citovala agentúra DPA.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona