Mayová: Prioritou v rokovaniach o brexite by mali byť práva občanov

NETKY.SK • 19 Október 2017, 17:14 • 2 min
Mayová: Prioritou v rokovaniach o brexite by mali byť práva občanov

BRUSEL - Britská premiérka Theresa Mayová dorazila vo štvrtok na summit Európskej rady v Bruseli s "naliehavým" posolstvom spraviť pokrok v pozastavených rokovaniach o odchode Spojeného kráľovstva z Európskej únie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Británia a Európska únia by podľa Mayovej mali pre rokovania o brexite v nasledujúcich týždňoch zostaviť "ambiciózny plán" obsahujúci tiež tému práv občanov. Mayová pri príchode na summit predovšetkým zmienila, že si praje, aby sa "prioritou stalo dosiahnutie dohody o právach občanov". Vzťahovali by sa na obyvateľov EÚ žijúcich v Británii, ale aj na Britov nachádzajúcich sa na starom kontinente.

 

Práva občanov sú jednou z troch hlavných tém, v ktorých si EÚ praje "dostačujúci posun" skôr, než by rokovania mohli pohnúť smerom k budúcim obchodným vzťahom. Ďalšími dvoma kľúčovými témami sú otázka hraníc medzi Spojeným kráľovstvom a únijným Írskom a suma, ktorú má Británia zaplatiť pri vystúpení z bloku. Informovali o tom agentúry AP a DPA.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona