Mayová prijala Junckera a Barniera, vyjasňovali si okolnosti brexitu

NETKY.SK • 27 Apríl 2017, 07:31 • 2 min
Mayová prijala Junckera a Barniera, vyjasňovali si okolnosti brexitu

LONDÝN - Britská premiérka Theresa Mayová v stredu večer prijala predsedu Európskej komisie Jeana-Clauda Junckera a hlavného vyjednávača EÚ pre brexit Michela Barniera.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak iba niekoľko dní pred mimoriadnym summitom Únie o brexite. Podrobnosti o stretnutí neboli predbežne známe, malo však ísť o vysvetlenie si niektorých otázok ohľadne rokovaní o vystúpení Británie z EÚ.

 

Mayovej kancelária označila stretnutie za "užitočné". Zopakovala počas neho, že Londýnu záleží na "hlbokom a osobitnom partnerstve" s EÚ.

 

Nemecký ekonomický denník Handelsblatt informoval s odvolaním sa na diplomatické zdroje z EÚ, že v Bruseli panujú nejasnosti okolo toho, kto bude viesť rokovania o brexite za britskú stranu. Špekulácie, že britský minister pre brexit David Davis by mohol prísť o svoju funkciu po parlamentných voľbách 8. júna, odmietol hovorca britskej vlády v stredu komentovať.

 

Britský denník Daily Telegraph napísal s odvolaním sa na nemenovaných britských predstaviteľov, že Brusel chce, aby Londýn prispieval do rozpočtu EÚ do roku 2020 výmenou za "rozumné podmienky prechodného obdobia po brexite" najmenej dva roky po plánovanom vystúpení Británie z EÚ v marci 2019.

 

Summit EÚ o základných črtách rokovaní o brexite je na programe v sobotu v Bruseli bez účasti Británie.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona