Mayová chce, aby parlament schválil jej dohodu o brexite ešte pred summitom Európskej rady

NETKY.SK • 17 Marec 2019, 14:37 • 2 min
Mayová chce, aby parlament schválil jej dohodu o brexite ešte pred summitom Európskej rady

LONDÝN - Britská premiérka Theresa Mayová upozornila, že by bolo "silným symbolom kolektívneho politického zlyhania parlamentu", ak by sa odchod krajiny z Európskej únie musel odložiť na tak dlho, že Veľká Británia sa bude musieť zúčastniť volieb do Európskeho parlamentu.

slovakia

left justify in out

V článku pre nedeľník Sunday Telegraph predsedníčka britskej vlády zároveň uviedla, že ak poslanci nepodporia jej dohodu o podmienkach odchodu Británie z EÚ pred štvrtkovým summitom Európskej rady, "neodídeme z EÚ dlhé mesiace, ak vôbec niekedy odídeme".

Očakáva sa, že Theresa Mayová sa tretíkrát pokúsi dosiahnuť schválenie jej dohody o vystúpení z bloku. V rámci slepej uličky v otázke brexitu britskí poslanci vo štvrtok odhlasovali rozhodnutie, aby sa Británia snažila odchod z EÚ odložiť. To pravdepodobne odvráti situáciu, v ktorej by 29. marca nastal chaotický brexit, hoci právomoc odsúhlasiť alebo odmietnuť odloženie brexitu má Európska únia.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies