Mayová bude rokovať o úplnom brexite s premiérmi Dánska a Holandska

NETKY.SK • 10 Október 2016, 14:22 • 2 min
Mayová bude rokovať o úplnom brexite s premiérmi Dánska a Holandska

LONDÝN - Britská premiérka Theresa Mayová sa dnes stretne so svojimi partnermi z Holandska a Dánska po tom, ako minister obrany jej kabinetu Michael Falon v nedeľu pre stanicu BBC povedal, že britská vláda chce po odchode z Európskej únie "úplný brexit".

slovakia

left justify in out

Očividne tým naznačil, že sa nebude pokúšať o zotrvanie v jednotnom trhu EÚ, komentovala agentúra DPA. Mayová chce na neformálnych schôdzkach zoznámiť holandského premiéra Marka Rutteho a dánskeho premiéra Larsa Lökkeho Rasmussena so svojimi predstavami o tom, ako by Británia mala rokovať o brexite s ďalšími 27 členmi bloku.

 

Mayová minulý týždeň povedala, že bude na konci marca aktivovať článok 50 Lisabonskej zmluvy, ktorá zakotvuje pravidlá pre dvojročný rokovací proces o vystúpení krajiny z EÚ. Britská libra minulý týždeň prudko klesla voči doláru a euru - sčasti pre obavy, že Británia by mohla rokovať o "tvrdom" brexite mimo jednotný trh.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies