Mauresmová bude naďalej trénovať Murrayho

NETKY.SK • 4 August 2014, 10:27 • 2 min
Mauresmová bude naďalej trénovať Murrayho

TORONTO - Francúzska fedcupová kapitánka Amélie Mauresmová zostáva trénerkou britského tenistu Andyho Murrayho.

slovakia

left justify in out

Informáciu priniesol web BBC po nedeľňajšej prezentačnej tlačovej besede úradujúceho olympijského víťaza z Londýna 2012 pred turnajom ATP World Tour Masters 1000 Rogers Cup na tvrdom povrchu v kanadskom Toronte. Podľa talianskeho webu Live Tennis konkrétne ide o 25 týždňov ročne.

 

"Dohodli sme sa na spolupráci a obe zainteresované strany majú ambíciu pokračovať čo najdlhšie," povedal Murray, ktorý na Wimbledone 2014 na prelome júna a júla nedokázal obhájiť titul - vo štvrťfinále prehral s Bulharom Grigorom Dimitrovom. Odvtedy nehral. V Toronte začne v 2. kole proti úspešnému z duelu Santiago Giraldo (Kol.) - Nick Kyrgios (Aus.). 

 

"Naozaj si užívam prípravu pod jej vedením, výrazne mi pomohla. Dobre sa zžila so zvyškom realizačného tímu, bol to vydarený štart. Teraz nastáva čas dosahovať nejaké výsledky," povedal Murray, ktorý pred letnou zámorskou "hardovou" sériou trénoval v Miami na Floride. Niekdajší druhý muž svetového rebríčka aktuálne figuruje na deviatej priečke, čo je však aj odrazom vlaňajšej septembrovej operácie chrbta. 

 

"Sadli sme si s Amélie deň po Wimbledone a stanovili sme si plán na najbližšie mesiace smerom k US Open. Naše úvahy však siahajú ďaleko za tento turnaj," predznamenal 27-ročný rodák zo škótskeho Dunblane Murray, ktorý sa v marci rozlúčil s Čechom Ivanom Lendlom. Nadviazanie kooperácie s niekdajšou jednotkou renkingu WTA Mauresmovou oznámil 8. júna, pôvodne len na skúšku počas trávnatej časti sezóny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies