Mauréry: Muzikál ma už tak nenapĺňa, cítim, že to mám za sebou

NETKY.SK • 17 Február 2017, 16:23 • 2 min
Mauréry: Muzikál ma už tak nenapĺňa, cítim, že to mám za sebou

BRATISLAVA - Lásku k spevu zdedila po rodičoch, profesionálnych spevákoch. Herectvo vyštudovala na bratislavskej VŠMU a získanú teóriu si v praxi otestovala v Radošinskom naivnom divadle, kde pôsobila desaťročie. Už v tom čase však hrala aj na iných scénach. Doteraz nakrútila deväť filmov a jej tvár poznajú diváci aj z viacerých televíznych seriálov.

slovakia

left justify in out

"Ako herečka potrebujem pracovať s rôznymi režisérmi, na rôznych žánroch, preto som mala nohu aj v iných dverách," uviedla v rozhovore pre TASR Zuzana Mauréry. Minulý rok sa toto herecké meno vďaka účinkovaniu v snímke Jana Hřebejka Učiteľka stalo najskloňovanejším nielen na Slovensku, ale aj v Českej republike.

 

V posledných rokoch prevláda v umeleckej kariére Zuzany Mauréry herectvo. Na otázku, či ju muzikál prestal baviť, alebo neprišli muzikálové ponuky, ktoré by talentovanú speváčku oslovili, Zuzana zareagovala: "Mala som to šťastie, že som mohla zažiť muzikál vo Viedni, ktorý mal veľmi vysokú úroveň. Po takej skúsenosti sa ťažko vracia späť. Máme smolu, že na Slovensku nie je muzikálová škola a na muzikál - veľmi ťažký žáner, sa stále pozerá zhora. Ani sa nedivím, pretože ten žáner je skutočne ťažký, treba ho budovať kontinuálne, vyžaduje si veľa peňazí, a všetkého veľa. Ale dá sa to."

 

Herečka ďalej poznamenala, že naše hlavné mesto nemá hudobné divadlo. "Veľmi by som priala Novej scéne, aby sa dostala do svojho zlatého veku, keď muzikály fičali. A muzikál vyžaduje aj mladých ľudí i muzikálové témy sú väčšinou mladé, a ja už mám svoj vek. Muzikál ma už tak nenapĺňa, cítim, že to mám za sebou," hovorí Zuzana Mauréry, ktorá však vôbec nevylučuje, že sa objaví muzikálová rola, ktorá ju bude zaujímať a bude jej veku primeraná a "že sa nezíde realizačný tím, s ktorým to bude mať zmysel".

 

"Teraz ma však viac napĺňa divadelné herectvo, a keď sa urodí, aj to filmové. Možnože nájdem inú formu, ako spievanie zužitkujem," vyhlásila umelkyňa, ktorá si v rozhovore zaspomínala aj na svoje prvé verejné vystúpenie. Nebolo však podľa očakávania s Radošincami.

 

"Prvé verejné vystúpenie bolo v televíznej relácii Cvičme v rytme (smiech). Bola som v prvej skupinke, ktorá v Československu predcvičovala aerobik," prezradila herečka, ktorá v tom čase tancovala v súbore moderného tanca Auriga pod vedením Zuzany Hájkovej, terajšej riaditeľky divadla Štúdio tanca v Banskej Bystrici. "Ona ma zobrala so sebou do svojej skupinky Cvičme v rytme. Bolo to dosť vtipné," dodala s úsmevom.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona