Matuzalem Buffon uvažuje o budúcnosti, chytať by mohol ešte dva roky

NETKY.SK • 20 Marec 2021, 10:52 • 2 min
Matuzalem Buffon uvažuje o budúcnosti, chytať by mohol ešte dva roky

Futbaloví brankári majú zvyčajne dlhšiu životnosť než hráči v poli. Legendárny Talian Gianluigi Buffon je však aj napriek tomu unikátom.

slovakia

left justify in out

43-ročný gólman momentálne vykonáva funkciu dvojky v turínskom Juventuse, s ktorým spojil drvivú časť svojej aktívnej kariéry. Jednotkou je už pár sezón Poliak Wojciech Szczęsny, ktorý sa s Buffonom často strieda a ikonický gólman si tak zachytá viac ako dosť. Odborníci a fanúšikovia sa navyše zhodujú, že za svojím mladším kolegom v ničom nezaostáva, práve naopak. V tejto sezóne odchytal 10 zápasov a inkasoval len 5 gólov. Ak napriek pokročilému veku ostáva jedným z najlepších brankárov na svete a zdá sa, že ešte stále nepovedal posledné slovo.

 

„V hlave mám nastavenú hranicu na leto 2023. Ďalej už nepôjdem. Môžem prestať chytať o štyri mesiace, ale aj o dva roky,“ prezradil v rozhovore pre The Guardian.

 

 

Podľa správ z Talianska uvažuje „Gigi“ o tom, že predĺži kontrakt s klubom svojho srdca a v bráne ho uvidíme aj v nasledujúcej sezóne. Brankár, ktorý má povesť najlepšieho gólmana v histórii futbalu, prišiel do Juventusu v roku 2001 z Parmy za vtedy rekordných 52 miliónov eur. Tento rekord prekonal až prestup Allisona Beckera z AS Rím do Liverpoolu za 62 miliónov v roku 2018.

 

Investícia sa však Juventusu vyplatila náramne, Buffon sa okamžite stal oporou zadných radov a v istých momentoch mu bolo prakticky nemožné streliť gól. Fanúšikov si získal na svoju stranu hlavne po afére Calciopoli, keď bol Juventus preradený do Serie B. Buffona lanárila Barcelona, ktorá z neho chcela urobiť najlepšie plateného brankára sveta, no rodák z Carrarry sa rozhodol neopustiť svoj milovaný klub a chytať v druhej lige.

 

 

„Správny gentleman predsa svoju dámu v ťažkých časoch neopúšťa,“ nechal sa počuť. Okrem neho v klube ostala hŕstka srdciarov ako Alessandro Del Piero, Mauro Camoranesi, David Trezeguet či Pavel Nedvěd. Buffon sa následne s Juventusom dokázal vrátiť na vrchol, získal mnoho domácich titulov, celkovo trikrát si zahral vo finále Ligy majstrov a v roku 2006 sa s reprezentáciou stal majstrom sveta.

 

Ocenenie za najlepšieho brankára v Serii A získal dvanásťkrát, tešil sa z Jašinovej trofeje, päťkrát ho za najlepšieho gólmana zvolila asociácia IFFHS, dokonca bol vyhlásený za najlepšieho brankára 21. storočia. To je však len malý zlomok z jeho obrovskej zbierky ocenení. Takisto sa stal lámačom rekordov, ktorých má na konte 66.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies