Matúš Vallo bude kandidovať na primátora Bratislavy s podporou strany SPOLU a hnutia Progresívne Slovensko

NETKY.SK • 24 Apríl 2018, 12:59 • 2 min
Matúš Vallo bude kandidovať na primátora Bratislavy s podporou strany SPOLU a hnutia Progresívne Slovensko

BRATISLAVA - Architekt Matúš Vallo bude na primátora Bratislavy v novembrových komunálnych voľbách kandidovať s podporou strany SPOLU - občianska demokracia a hnutia Progresívne Slovensko. Oznámil to dnes na tlačovej konferencii.

slovakia

left justify in out

Zároveň informoval, že kandidáti strany Spolu a hnutia Progresívne Slovensko pôjdu do volieb do všetkých bratislavských miestnych zastupiteľstiev, ako aj do mestského zastupiteľstva budú kandidovať na jednej kandidačnej listine. Matúš Vallo, predsedovia strany SPOLU - občianska demokracia Miroslav Beblavý a hnutia Progresívne Slovensko Ivan Štefunko podpísal spoločnú dohodu.

Strana SPOLU - občianska demokracia, hnutie Progresívne Slovensko a Team Vallo plánujú aj spoločný program, ktorý bude vychádzať z dokumentu Plán pre Bratislavu a jedenástich spoločných programových téz. Sú otvorení dohode s ďalšími politickými stranami, ktoré sa dokážu v záujme Bratislavy pripojiť k spoločnému plánu. “Naše mesto dnes zo všetkého najviac potrebuje spoluprácu a potrebuje plán. Bratislavu čakajú ťažké výzvy - ako sa vysporiadať s kolabujúcou dopravou, zhoršujúcou sa kvalitou pitnej vody, ubúdajúcou mestskou zeleňou, verejným priestorom, s prakticky nekontrolovaným rozvojom mesta a s developingom. Súčasné vedenie mesta na zásadné zmeny nemalo a nemá podporu zastupiteľstva. Bez spolupráce na všetkých úrovniach mesta, bez vzájomnej dôvery a zrozumiteľného plánu sa Bratislava ďalej nepohne,“ uviedol Vallo.

Architekt a mestský aktivista Matúš Vallo oznámil svoju kandidatúru na primátora Bratislavy vo februári. Vallo je tiež basgitaristom a členom skupiny Para. Spolu s kolegami z ateliéru vytvoril projekt pod názvom Mestské zásahy, ktorého cieľom je urobiť malé zásahy v Bratislave, ktoré by mali jej obyvateľom spríjemniť život.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies