Matúš Štoček na pretekoch SP v Rakúsku vybojoval víťazstvo

NETKY.SK • 20 Jún 2016, 13:06 • 2 min
Matúš Štoček na pretekoch SP v Rakúsku vybojoval víťazstvo

KARLSBERG - Slovenský reprezentant v cestnej cyklistike Matúš Štoček vybojoval víťazstvo v pretekoch Svetového pohára juniorov v rakúskom Karlsbergu. Talent roka 2015 si pripísal prvé miesto v poslednej etape, v úvodnej skončil druhý, dva dni strávil v drese najlepšieho mladého jazdca a celkovo si pripísal 24 bodov do rebríčka Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI).

slovakia

left justify in out

Na podujatí sa predstavili aj ďalší Slováci Alex Zeman, Juraj Michalička, Samuel Oros, Tomáš Person a Martin Vlčák. Dokopy sa uskutočnili tri kopcovité etapy a jedna individuálna časovka. Už v prvej etape sa podarilo Štočekovi bodovať, keď si pripísal druhé miesto a obliekol si dres najlepšieho mladého jazdca. Ten si udržal aj po dopoludňajších pretekoch nasledujúceho dňa, rovnako ako druhé miesto celkového poradia. Po večernej časovke sa tomuto výsledku mierne vzdialil, ale v poslednej etape vybojoval cenné víťazstvo v závere.


"Do Rakúska som išiel s tým, že chceme získať konečne nejaké body. Podmienky boli náročné, lebo okrem poslednej etapy celý čas pršalo. V prvej etape som bol dvakrát v úniku, nakoniec nás stiahli a o víťazstvo sa špurtovalo. Druhá etapa sa išla vo voľnejšom tempe, každý bol už myšlienkami v popoludňajšej časovke. Malým problémom bol defekt v prvej tretine pretekov, nijak to však neohrozilo celkový priebeh. Časovka bola ťažká, s jedným kopcom, zašiel som taký svoj priemer. Chcel som byť do 20. pozície, takže 16. miesto som bral ako dobré. V poslednej etape sa išiel okruh s jedným väčším a viacerými menšími kopcami. Tempo bolo vysoké, stále nejaké snahy o únik, celý čas som sa však snažil držať vpredu. Veľmi mi pomohli Alex Zeman a Juraj Michalička, ktorí dorážali unikajúce skupiny. Ku koncu to bolo dosť nervózne, každý chcel vyhrať. Podarilo sa mi nájsť miesto, mal som rýchlosť, tak som to využil. Záverečný špurt bol dlhý vyše 300 metrov, vyšiel však na jednotku," povedal Štoček prostredníctvom tlačovej správy Slovenského zväzu cyklistiky (SZC).


"Matúšovi to minulý víkend veľmi dobre vyšlo. Vďaka jeho 24 bodom poskočilo Slovensko v rámci renkingu krajiny v juniorskej kategórii na 16. miesto, čo predbežne zaručuje štyroch cyklistov na štarte MS. Slovenských juniorov ešte čaká Ncup v Luxembursku. To môže zamiešať poradím krajín na týchto miestach. Verím, že nejaké body ešte pribudnú," povedal k pretekom Martin Riška, reprezentačný tréner SZC.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies