Matúš Putnocký od novej sezóny brankárom Lechu Poznaň

NETKY.SK • 11 Máj 2016, 08:37 • 2 min
Matúš Putnocký od novej sezóny brankárom Lechu Poznaň

POZNAŇ - Slovenský futbalový brankár Matúš Putnocký mení dres v rámci najvyššej poľskej súťaže. Z Ruchu Chorzów prestúpil do tímu ešte stále úradujúceho majstra krajiny Lechu Poznaň. Tridsaťjedenročný gólman v utorok podpísal s Lechom kontrakt na tri roky.

slovakia

left justify in out

"Na Slovensku som vyhral titul a hral v európskych pohároch. Aj v Poľsku chcem hrať o trofeje. Poznám štadión Lechu. Zakaždým, keď som na ňom nastúpil, mal som veľa práce. Chcem ukázať, že som pripravený na pôsobenie v tomto klube. Verím, že tréner bude so mnou spokojný, a dúfam, že sa v Poznani rýchlo udomácnim," vyhlásil pre oficiálnu internetovú stránku budúceho zamestnávateľa Matúš Putnocký.

Bývalý brankár Slovana Bratislava, Košíc či Nitry zamieril do Chorzówa v januári 2015 a v krátkom čase si v Poľsku dobrými výkonmi vybudoval solídne renomé. "Krzysztof Kotorowski končí kariéru a tak nikoho neprekvapilo, že sme hľadali nového brankára. Potrebovali sme hráča, ktorý nebude len do počtu, ale zároveň silným konkurentom Jasmina Buriča. Matúš ako hlavný brankár Ruchu Chorzów sa na túto rolu dokonale hodí. Na profesionálnej úrovni odchytal takmer 300 duelov. Hľadali sme skúseného hráča, ktorý bude pripravený kedykoľvek zasiahnuť aj v prípade, že bude figurovať ako druhý brankár," skonštatoval viceprezident Lechu Piotr Rutkowski, ktorý sa netají tým, že klub v lete plánuje rozsiahlu prestavbu kádra.

V minulosti si dres poznanského klubu obliekal aj Ján Zápotoka (2009-2012), zhodou okolností ďalší odchovanec bardejovského futbalu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies