Maturantov čakajú oddnes testy

NETKY.SK • 17 Marec 2015, 08:17 • 2 min
Maturantov čakajú oddnes testy

BRATISLAVA - Žiakov stredných škôl v maturitnom ročníku čaká tento týždeň elektronická časť a písomná forma internej časti maturitných skúšok. Testy sa v riadnom termíne uskutočnia oddnes do piatka 20. marca. Informoval o tom Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania na svojej internetovej stránke.

slovakia

left justify in out

Ako pre agentúru SITA povedala hovorkyňa ministerstva školstva pre priamo riadené organizácie Martina Slušná, žiaci robia maturitné testy na 729 školách. Zo slovenského jazyka a literatúry maturuje 44 741 žiakov, zo slovenského jazyka a slovenskej literatúry na školách s vyučovacím jazykom maďarským 2 059 žiakov. Z maďarského jazyka a literatúry robí testy 2 053 žiakov, z ukrajinského jazyka 11 žiakov a z matematiky 7 469 žiakov.


Z cudzích jazykov najviac žiakov maturuje z anglického jazyka. Testy z úrovne B1 absolvuje 22 674 žiakov, z úrovne B2 celkovo 15 063 žiakov. Nasleduje nemecký jazyk, pri ktorom z úrovne B1 maturuje 5 560 žiakov a z úrovne B2 1 379 žiakov. Z ruského jazyka maturuje 786 žiakov pri úrovni B1 a 200 žiakov pri úrovni B2.


Dnes je na programe externá časť a písomná forma internej časti maturitných skúšok zo slovenského jazyka a literatúry a zo slovenského jazyka a slovenskej literatúry. Následne sú na programe v stredu 18. marca cudzie jazyky, vo štvrtok 19. marca matematika a v piatok 20. marca maďarský jazyk a literatúra a ukrajinský jazyk a literatúra. Náhradný termín externej časti a písomnej formy internej časti sa uskutoční 14. až 17. apríla. Opravný termín určí ministerstvo školstva, predbežný termín je však 3. až 8. septembra.


Na vybraných školách zapojených do projektu Zvyšovanie kvality vzdelávania na základných a stredných školách s využitím elektronického testovania sa zo slovenského jazyka a literatúry, slovenského jazyka a slovenskej literatúry, maďarského jazyka a literatúry a z matematiky robí externá časť maturitnej skúšky elektronickou formou. Elektronická maturita je rovnocenná s papierovou formou externej časti. Testy sú v oboch formách obsahovo rovnocenné.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies