Maturantov čaká v utorok test a sloh zo slovenského jazyka

NETKY.SK • 13 Marec 2017, 12:51 • 2 min
Maturantov čaká v utorok test a sloh zo slovenského jazyka

BRATISLAVA - Vyše 40-tisíc žiakov absolvuje počas tohto týždňa písomnú časť maturitnej skúšky. Prvou skúškou pre maturantov bude v utorok 14. marca externý test a slohová práca zo slovenského jazyka a literatúry, ktoré absolvuje 37 612 maturantov.

slovakia

left justify in out

V prípade žiakov s vyučovacím jazykom maďarským to bude test a slohová práca z predmetu slovenský jazyk a slovenská literatúra, na ktorý sa prihlásilo 1 743 žiakov zo škôl a tried s vyučovacím jazykom maďarským. Informovalo o tom ministerstvo školstva na svojej internetovej stránke.

V stredu 15. marca budú všetci maturanti písať externý test a slohovú prácu z vybraného povinného cudzieho jazyka na úrovni B1 a B2. Pre žiakov z bilingválnych stredných škôl, ktoré nemajú uzavretú medzinárodnú zmluvu, je v tomto čase určený externý test a slohová práca z druhého vyučovacieho jazyka na úrovni C1. Z cudzích jazykov si žiaci vyberali najmä anglický jazyk, na ktorý sa prihlásilo 30 815 maturantov. Nasleduje tradične nemecký jazyk, ktorý si vybralo spolu 3 564 žiakov. Tretím cudzím jazykom v poradí je ruština, z ktorej bude maturovať 762 žiakov. Vo štvrtok 16. marca čaká maturantov, ktorí sa prihlásili na maturitu z matematiky, externý test z tohto predmetu. Maturitný týždeň uzavrie v piatok 17. marca test a slohová práca z vyučovacieho jazyka maďarského alebo ukrajinského pre žiakov škôl týchto národnostných menšín.

Na maturitné skúšky sa prihlásilo 40 730 žiakov. Testy budú písať na 702 stredných školách s vyučovacím jazykom slovenským, maďarským a ukrajinským. Výsledky riadneho termínu externej časti maturitnej skúšky budú školám k dispozícii 3. mája pri elektronickej forme maturít. Výsledky žiakov pri papierovej forme maturít školám doručia od 4. do 5. mája. Žiaci, ktorí sa zo zdravotných dôvodov nemôžu zúčastniť na riadnom termíne, absolvujú náhradný termín písomných maturít. Naplánovaný je na 4. až 7. apríla. Opravný termín písomných maturít sa uskutoční od 5. do 8. septembra.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies