Maturanti dnes píšu test z cudzieho jazyka

NETKY.SK • 18 Marec 2015, 10:26 • 2 min
Maturanti dnes píšu test z cudzieho jazyka

BRATISLAVA - Stredoškoláci dnes v rámci písomných maturít vypĺňajú testy z cudzích jazykov a píšu esej na vybranú tému. Písomná maturita z cudzích jazykov na rozdiel od utorkového (17.3.) testu zo slovenčiny prebieha iba v papierovej forme.

slovakia

left justify in out

V ľahšom variante testov B1 dostanú žiaci 60 otázok a na ich vypracovanie čas 100 minút. V ťažšom variante B2 dostanú 80 otázok, na ktorých vypracovanie budú mať 120 minút. Na napísanie eseje budú mať maturanti vyhradených 60 minút.

 

Z anglického jazyka na oboch úrovniach maturuje celkovo 37.711 stredoškolákov. Nemecký jazyk si vybralo spolu 6932 maturantov. Z ruského jazyka maturuje spolu v oboch úrovniach 985 žiakov a z francúzskeho jazyka 61 žiakov. Španielčinu si zvolilo 19 žiakov a taliančinu osem žiakov.

 

Písomné maturity pokračujú vo štvrtok (19.3.) testom z matematiky, ktorý bude časť maturantov vypĺňať aj elektronicky. Týždeň písomných maturít v piatok (20.3.) uzavrú žiaci zo škôl národnostných menšín, ktorých čaká test a slohová práca z maďarčiny či ukrajinčiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies