Matthew McConaughey dostal ponuku na dve filmové role

NETKY.SK • 24 August 2014, 11:22 • 2 min
Matthew McConaughey dostal ponuku na dve filmové role

USA - Americkému hercovi Matthewovi McConaugheymu ponúkli hlavné role v dvoch pripravovaných snímkach.

slovakia

left justify in out

Kým prvou je film s názvom Gold o škandále ťažobnej korporácie Bre-X Mineral v 90. rokoch, druhou je adaptácia románu Stephena Kinga The Stand (v českom jazyku vyšla pod názvom Svědectví, pozn. SITA). Pripravovaná snímka Gold je inšpirovaná skutočnými udalosťami a zachytáva osud prieskumníka, ktorý narazí na najväčšie ložisko zlata na svete. Úlohu režiséra ponúkli Stephenovi Gaghanovi, ktorý napísal scenár úspešnej drámy Traffic - Nadvláda gangov (2000). O scenár sa postarali Patrick Massett a John Zinman.

 

The Stand je postapokalyptickým hororom, v ktorom by si McConaughey mal zahrať záporného Randalla Flagga. Pôvodne tvorcovia zvažovali, že 44-ročného herca obsadia do úlohy Stua Redmana, jediného muža imúnneho voči smrtiacemu moru, no svoje rozhodnutie napokon zmenili. Nie je zatiaľ známe, ktoré role McConaughey príjme. 

 

Kariéra Matthewa McConaugheya sa naplno rozbehla v roku 1996, keď stvárnil právnika Jakea Brigancea v adaptácii knihy autora bestsellerov Johna Grishama Čas zabiť. V nasledujúcom roku sa po boku Jodie Foster objavil v mysterióznom sci-fi trileri Kontakt a po boku Morgana Freemana a Anthonyho Hopkinsa si zahral v historickej dráme Amistad režiséra Stevena Spielberga. Rodák z texaského mesta Uvalde sa predstavil v romantických komédiách ako napríklad Svadby podľa Mary (2001), Ako prísť o muža za 10 dní (2003), Lemra lemravá (2006) či v dobrodružnej komédii Sahara (2005). V roku 2011 ho diváci mohli vidieť aj v krimidráme Obhajca či komédii Bernie, zatiaľ čo predvlani si zahral v snímkach Reportér, Mud a životopisnej dramédii Magic Mike. V minulom roku sa predstavil vo filmoch Vlk z Wall Street a Klub poslednej nádeje. Za stvárnenie muža trpiaceho AIDS v druhej menovanej snímke získal Oscara, Zlatý glóbus, cenu SAG a tiež Critics’ Choice Movie Award. Na jeseň ho budú môcť diváci a diváčky vidieť v sci-fi Interstellar, herec by sa údajne mal objaviť aj v pokračovaní snímky Magic Mike. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies