Matthew McConaughey chcel úlohy, z ktorých mal strach

NETKY.SK • 5 Február 2014, 08:52 • 2 min
Matthew McConaughey chcel úlohy, z ktorých mal strach

LOS ANGELES - Americký herec Matthew McConaughey chcel stvárňovať úlohy, ktoré ho desili. K rozhodnutiu neúčinkovať v ďalších romantických komédiách dospel po snímkach Ako prísť o muža za 10 dní (2003) a Lemra lemravá (2006).

slovakia

left justify in out

"Nebudem robiť to isté dokola. Čítal som scenáre romantických komédií a páčili sa mi, ale chcel som robiť niečo, čo ma trochu desí. Prvým krokom bolo odmietanie scenárov. Šesť mesiacov som opakoval 'nie' a rok nič nerobil. Potom sa niečo stalo, získal som istú anonymitu a zrazu sa mi ozvali režiséri William Friedkin s filmom Zabijak Joe (2011) a Steven Soderbergh ohľadom snímky Magic Mike (2012)," vysvetlil 44-ročný herec v rozhovore pre magazín Time Out London.

McConaughey však zároveň priznal, že dlhšia prestávka od práce bola síce náročná, no útechu sa mu podarilo nájsť u rodiny. S manželkou, brazílskou modelkou Camilou Alves, má tri deti - štvorročnú dcérku Vidu, päťročného Leviho a 13-mesačného Livingstona. "Trávil som čas so ženou a na svet prišiel môj syn. Keď som začal byť nervózny, mohol som si povedať, že starostlivosť o novorodeného syna je skvelá," prezradil herec. 

Kariéra Matthewa McConaugheya sa naplno rozbehla v roku 1996, keď stvárnil právnika Jakea Brigancea v adaptácii knihy autora bestsellerov Johna Grishama Čas zabiť. V nasledujúcom roku sa po boku Jodie Foster objavil v mysterióznom sci-fi trileri Kontakt a po boku Morgana Freemana a Anthonyho Hopkinsa si zahral v historickej dráme Amistad režiséra Stevena Spielberga. Rodák z texaského mesta Uvalde sa okrem spomínaných romantických komédií predstavil aj vo Svadbách podľa Mary (2001) či dobrodružnej komédii Sahara (2005). V roku 2011 ho diváci mohli vidieť aj v krimidráme Obhajca či komédii Bernie, zatiaľ čo predvlani si zahral v snímkach Reportér, Mud a spomínanej životopisnej dramédii Magic Mike. V minulom roku sa predstavil vo filmoch Vlk z Wall Street a Klub poslednej nádeje. Za stvárnenie muža trpiaceho AIDS v druhej menovanej snímke stihol už získať Zlatý glóbus, cenu SAG, Critics’ Choice Movie Award a tiež nomináciu na Oscara. Klub poslednej nádeje bude mať v slovenských kinách premiéru 20. februára. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona