Matthäus o pohárovej prehre Bayernu: Pep to prekaučoval

NETKY.SK • 30 Apríl 2015, 18:07 • 2 min
Matthäus o pohárovej prehre Bayernu: Pep to prekaučoval

MNÍCHOV - Tréner Pep Guardiola je zodpovedný za prehru Bayernu Mníchov v pohárovom semifinále s Borussiou Dortmund (1:3 po jedenástkovom rozstrele).

slovakia

left justify in out

Tvrdí to nemecká futbalová legenda Lothar Matthäus. Rekordér v počte reprezentačných štartov za NationalElf Matthäus pre denník Bild sa kriticky vyjadril o Guardiolovi. "Veľmi si ho vážim, ale tentoraz to nebolo len o smole. Pep tento zápas prekaučoval," načrtol Matthäus. Svoje kritické slová aj rozmenil na drobné. "Guardiola urobil priveľa zmien pozícií u jednotlivých hráčov a mužstvo potom zneistelo. Prečo hral Rafinha vľavo a Lahm nie v stredovej línii napravo ako proti Portu? Xabi Alonso tiež nebol na svojej ´šestke´a na iných postoch ako zvyčajne sa vyskytovali aj Bernat a Benatia. Ak by všetci hrali na svojich pôvodných pozíciách, Bayern by v zápase nielen dominoval, ale ho aj vyhral," uviedol Matthäus podľa servera sportal.de.

 

Účastník piatich majstrovstiev sveta Matthäus nepovažuje za dobrý krok ani zaradenie Arjena Robben ako striedajúceho hráča. "Hráč takých kvalít, ak je zdravotne v poriadku, musí hrať od začiatku," doplnil Matthäus. 

 

Majster sveta z roku 1990 nebol spokojný ani so striedaniami, ktoré Guardiola urobil počas stretnutia. "Prečo za stavu 1:0 poslal dolu Thiaga a krátko po vyrovnaní na 1:1 aj Müllera? Sú to predsa dvaja spoľahliví hráči, mali zostať. Guardiola zjavne nečakal, že zápas môže vyústiť do penaltového rozstrelu. A čo naozaj nemohol vedieť, bolo to, že sa mu zrania Robben a Lewandowski," dodal Matthäus. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies