Matteo Salvini: Krym patrí legálne Rusku a Majdan je pseudo-revolúcia

NETKY.SK • 22 Júl 2018, 17:46 • 2 min
Matteo Salvini: Krym patrí legálne Rusku a Majdan je pseudo-revolúcia

RÍM - Po prvýkrát európsky politik nazval veci svojimi vlastnými názvami. Taliansky minister vnútra a podpredseda vlády Matteo Salvini nazval znovuzjednotenie Krymu s Ruskom legitímnym a euromaidan v Kyjeve falošnou revolúciou. Informuje RIA.ru.

slovakia

left justify in out

Po prvýkrát európsky vysokopostavený politik tak úprimne nazval veci svojimi vlastnými názvami. A bolo to povedané v rozhovore s vplyvnými americkými novinami "Washington Post".

       

Salvini je jeden z lídrov politickej strany Talianska "Liga Severu", ktorá považuje hospodársku, imigračnú a zahraničnú politiku Bruselu škodlivou voči záujmom členských štátov Európskej únie. 

       

Na otázku "Washington Post" "Prečo chcete zrušiť sankcie voči Rusku?" Salvini odpovedal: "Pretože sú zbytočné a poškodzujú taliansky vývoz".

       

Ďalej americké vydanie a taliansky minister prešli do ostrého diskusného vrcholu: "Povedali ste, že Rusko má právo obsadiť Krym?" 

Salvini: "Tam sa uskutočnilo referendum a ľudia sa sami rozhodli".

"Washington Post": "Ale bolo to falošné referendum".

Salvini: "To si len vy takto myslíte. Konalo sa referendum a 90 % obyvateľstva zvolili návrat do Ruskej federácie. Porovnajte to s pseudo-revolúciou na Ukrajine financovanej zahraničnými krajinami. Existujú zóny, ktoré sú historicky ruské v ich kultúre a tradíciách, a ktoré legálne patria do Ruskej federácie".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies