Matteková-Sandsová si vážne zranila koleno

NETKY.SK • 7 Júl 2017, 09:52 • 2 min
Matteková-Sandsová si vážne zranila koleno

WIMBLEDON - Americká tenistka Bethanie Matteková-Sandsová si v zápase 2. kola wimbledonskej dvojhry proti Rumunke Sorane Cirsteovej vážne zranila koleno. Na začiatku tretieho setu sa pri nábehu na sieť nešťastne pošmykla a nasledoval hororový pád.

slovakia

left justify in out

Svetová deblová jednotka začala kričať od bolesti a zúfalo prosila o pomoc. Američanke dali po príchode medicínskeho personálu kyslík a injekciu, po vyše 20 minútach ju odniesli z kurtu na nosidlách a transportovali do nemocnice, kde sa podrobí operácii.

 

Na dvorec číslo 17 dorazila aj deblová partnerka Mattekovej Sandsovej Češka Lucie Šafářová, ktorá sa neubránila slzám. "Dostala som správu, že môj duel 2. kola proti Shelby Rogersovej presunuli na iný kurt. Išla som do šatne, kde som sa dozvedela, že Bethanie je zranená. Všetky televízne stanice prepli na sedemnástku. Zo záznamu som videla, čo sa stalo. Bolo hrozné vidieť Bethanie v takých bolestiach. Bol to šokujúci pohľad," povedala pre server idnes.cz Šafářová, ktorá sa nedokázala dobre skoncentrovať na zápas s Rogersovou a po trojsetovej prehre sa s Wimbledonom rozlúčila.

 

Cirsteová už pri prvom pohľade na zranenú Mattekovú-Sandsovú tušila, že koleno je vážne poškodené. "Nie som lekár, ale videla som, že jabĺčko má vo veľmi nezvyčajnej pozícii. Nikdy v živote som nič podobné nevidela, iba vo filme. Tiež ma chytila panika. Bola som šokovaná, pretože Bethanie je moja dobrá kamarátka. Kričala 'Sorana, pomôž mi'. Povedala som jej, že musí byť silná. Čakala som, že lekárska pomoc príde skôr, všetci boli ako obarení, dlho sme tam stáli iba ja, môj fyzioterapeut a jej manžel. Pripadalo mi to ako večnosť, kým dorazil medicínsky personál. V iných športoch ako futbal alebo box bývajú lekárske zásahy oveľa promptnejšie," uviedla Rumunka pre akreditované médiá.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona