Matt Smith stvárni avantgardného fotografa Roberta Mapplethorpea

NETKY.SK • 26 Január 2016, 15:02 • 2 min
Matt Smith stvárni avantgardného fotografa Roberta Mapplethorpea

BRATISLAVA - Anglický herec a režisér Matt Smith stvárni avantgardného fotografa Roberta Mapplethorpea v pripravovanej životopisnej snímke Mapplethorpe.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom filmový portál Deadline. Vo filme režisérky Ondi Timoner sa popri 33-ročnom rodákovi z Northamptonu predstaví aj americká herečka Zosia Mamet známa najmä zo seriálu Girls (2012). Tá si zahrá americkú speváčku a poetku Patti Smith, ktorá bola Mapplethorpeovou milenkou a priateľkou. "Som šťastná, že som objavila Matta Smitha a Zosiu Mamet. Do tohto nadčasového, inšpiratívneho príbehu prinesú neskutočnú vášeň, surovú ľudskosť a autentickosť," prezradila režisérka. Pod produkciu sa podpíšu Sirad Balducci a Eliza Dushku. Projekt podporila organizácia Mapplethorpe Foundation. S nakrúcaním chcú začať v lete.


Robert Mapplethorpe bol americký fotograf, ktorý sa vo svojej tvorbe zameriaval na kvety, portréty, či mužské akty. Venoval sa tiež komerčným projektom, medzi ktorými bol napríklad aj obal albumu jeho priateľky Patti Smith. V roku 1986 mu diagnostikovali AIDS, ktorému podľahol o tri roky neskôr.


Matt Smith, celým menom Matthew Robert Smith, chcel byť pôvodne futbalistom, no pre zdravotné problémy sa musel športu vzdať a začal sa venovať herectvu. Po absolvovaní štúdia divadla a tvorivého písania na University of East Anglia sa v roku 2003 stal hercom. Kariéru začínal v londýnskych divadlách. Vo filme debutoval v roku 2006, keď si zahral v dráme The Ruby in the Smoke. Účinkoval tiež v snímkach ako Lono (2010), Christopher and His Kind (2011), Bert & Dickie (2012), Lost River (2014) alebo Terminator Genisys (2015). Celosvetovo známy je však najmä vďaka stvárneniu Doktora v kultovom seriáli Doctor Who (2005), u nás známom aj ako Pán času, vďaka ktorému získal okrem iného napríklad nomináciu na cenu BAFTA.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona