Matt Damon sa neobjaví v ďalšom filme o Jasonovi Bournovi

NETKY.SK • 22 Jún 2014, 16:41 • 2 min
Matt Damon sa neobjaví v ďalšom filme o Jasonovi Bournovi

BRATISLAVA - Americký herec Matt Damon nebude účinkovať v pripravovanom ďalšom filme o agentovi CIA Jasonovi Bournovi, hoci minulý mesiac vyhlásil, že by sa tejto ponuke nebránil. Špekulácie o jeho možnej účasti na projekte však poprel producent Frank Marshall.

slovakia

left justify in out

"Nie je pravda, že sklz v produkcii je spôsobený tým, aby sa mohol do série vrátiť Matt Damon. V novom filme sa znova objaví Jeremy Renner v úlohe Aarona Crossa. Režisér Justin Lin spolupracuje na scenári s Andrewom Baldwinom, pričom začali už pred niekoľkými mesiacmi. S Justinom celý čas komunikujem a scenár zatiaľ nie je hotový. Je to film na leto, preto ak nezačneme s predprodukciou teraz, tak to do budúceho leta nestihneme. Preto je múdre posunúť premiéru až na rok 2016," uviedol Marshall v rozhovore pre magazín The Hollywood Reporter.

 

Akčná filmová séria o agentovi Jasonovi Bournovi v podaní Damona, ktorý stratil pamäť a následne hľadal svoju identitu, odštartovala v roku 2002 pod názvom Agent bez minulosti. V roku 2004 mal premiéru film Bournov mýtus a o tri roky neskôr Bournovo ultimátum. Okrem toho vznikol aj spinoff snímky s názvom Bourneov odkaz (2012), v ktorom sa v úlohe Aarona Crossa predstavil spomínaný Jeremy Renner. Damon svoj prípadný návrat do série podmienil účasťou režiséra Paul Greengrass, ktorý nakrútil Bournov mýtus a Bournovo ultimátum.

 

Matthew Paige Damon sa preslávili vďaka filmu Dobrý Will Hunting (1997), pre ktorý s Benom Affleckom napísali Oscarom ocenený scenár a sami si v ňom zahrali. Damon si za stvárnenie matematického génia Willa Huntinga tiež vyslúžil nomináciu na Oscara i Zlatý glóbus. Okrem toho ho diváci môžu poznať aj zo snímok Zachráňte vojaka Ryana (1998), Kliatba bratov Grimmovcov (2005), Invictus (2009), Zelená zóna (2010), Správcovia osudu (2011), Kúpili sme ZOO (2011), Elysium (2013) či krimi komédie Dannyho jedenástka (2001) a jej pokračovaní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies