Matt Damon možno napokon opäť stvárni Jamesa Bourna

NETKY.SK • 16 September 2014, 15:12 • 2 min
Matt Damon možno napokon opäť stvárni Jamesa Bourna

LOS ANGELES - Spoločnosť Universal Pictures údajne rokuje s hercom Mattom Damonom a režisérom Paulom Greengrassom o spoločnom návrate do akčnej série o agentovi CIA Jasonovi Bournovi.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom portál Deadline.com odvolávajúc sa na nemenovaný zdroj. Dvojica, ktorá spolu nakrútila druhú a finálnu snímku akčnej trilógie, by si v prípade dohody mala zopakovať svoje úlohy v krátkej dobe. Universal totiž údajne plánuje uviesť novú snímku v júli 2016, keď malo pôvodne prísť do kín pokračovanie filmu Bourneov odkaz (2012), ktorý vznikol ako spinoff trilógie.

 

Akčná filmová séria o agentovi Jasonovi Bournovi v podaní Damona, ktorý stratil pamäť a následne hľadal svoju identitu, odštartovala v roku 2002 snímkou pod názvom Agent bez minulosti. V roku 2004 mal premiéru Bournov mýtus a o tri roky neskôr Bournovo ultimátum. V spomínanom spinoffe s názvom Bourneov odkaz (2012) sa Jeremy Renner predstavil v úlohe Aarona Crossa. Damon svoj prípadný návrat do série podmienil práve účasťou režiséra Paula Greengrassa. 

 

Matthew Paige Damon sa preslávili vďaka filmu Dobrý Will Hunting (1997), pre ktorý s Benom Affleckom napísali Oscarom ocenený scenár a sami si v ňom zahrali. Damon si za stvárnenie matematického génia Willa Huntinga tiež vyslúžil nomináciu na Oscara i Zlatý glóbus. Diváci ho môžu poznať aj zo snímok Zachráňte vojaka Ryana (1998), Kliatba bratov Grimmovcov (2005), Invictus (2009), Zelená zóna (2010), Správcovia osudu (2011), Kúpili sme ZOO (2011), Elysium (2013) či krimi komédie Dannyho jedenástka (2001) a jej pokračovaní. 

 

Paul Greengrass debutoval drámou Resurrected (1989), s ktorou sa predstavil na Medzinárodnom filmovom festivale v Berlíne. O deväť rokov neskôr mala premiéru romantická dráma Teória letu (1998) s Helenou Bonham Carter a Kennethom Branaghom v hlavných úlohách. Jeho ďalším filmom bola historická dráma Bloody Sunday (2002) o udalostiach z 30. januára 1972, keď britskí vojaci v severoírskom meste Derry zastrelili trinásť civilistov. Greengrass s Damonom spolupracoval aj na snímke Zelená zóna (2010). Okrem toho má na konte ešte film Let číslo 93 (2006), za ktorý získal zatiaľ jedinú nomináciu na Oscara, a drámu Kapitán Phillips: Prepadnutie lode Alabama (2013). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies