Matovičovci nepresadili pokojné nedele a sviatky

NETKY.SK • 28 Jún 2013, 11:31 • 2 min
Matovičovci nepresadili pokojné nedele a sviatky

BRATISLAVA - Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) neuspeli s návrhom, aby počas nedieľ, štátnych sviatkov a sviatkov platil pokoj, ako je to v noci. Naďalej teda bude platiť len nočný pokoj od 22.00 h do 6.00 h. Zmenu chceli dosiahnuť novelizáciou zákona o priestupkoch, ktorá však nenašla u poslancov pochopenie.

slovakia

left justify in out

Matovičovci chceli súčasný režim nočného pokoja v prípade nedieľ, štátnych sviatkov a sviatkov rozšíriť na celý deň. Počas týchto dní by sa nesmel rušiť pokoj a ak by k rušeniu došlo, išlo by o priestupok. Novela mala umožniť obciam a mestám určiť aktivity, ktoré by sa počas spomínaných dní nemali vykonávať.

"Návrh zákona možno vnímať ako všeobecný zákonný rámec, ktorý stanovuje časový interval, kedy je povinnosť pokoj dodržiavať," uviedli v návrhu obyčajní. Zdôraznili, že pokoj neznamená vylúčenie alebo obmedzenie pracovnej alebo voľnočasovej aktivity počas týchto dní, pokiaľ nie sú zakázané osobitnými predpismi. "Znamená vylúčenie alebo obmedzenie takých aktivít, ktoré by druhé osoby odlišné od rušiteľa pokoja mohli dôvodne považovať za neúnosné pre svoj pokojný odpočinok alebo kľudový režim," doplnili obyčajní.

Pri písaní novely vraj zohľadnili okrem iného požiadavky občanov, ktorí sa dožadujú pokojného odpočinku a pokoja aspoň počas štátnych sviatkov, sviatkov alebo nedieľ. Matovičovci sa odvolávajú napríklad na požiadavky ľudí, ktorým prekážalo rušenie pokoja kosačkami, cirkulárkami alebo motorovými pílami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies