Matovičovci nemajú so Smerom koaličnú dohodu

NETKY.SK • 19 September 2012, 11:15 • 2 min
Matovičovci nemajú so Smerom koaličnú dohodu

Matovičovci nemajú so Smerom koaličnú dohodu - Politika Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) nepodpísali so Smerom-SD žiadnu koaličnú dohodu. Majú iba dohodu o riešení rómskej problematiky, ktorú doteraz žiadna strana poriadne neriešila.

slovakia

left justify in out

img

Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) nepodpísali so Smerom-SD žiadnu koaličnú dohodu. Majú iba dohodu o riešení rómskej problematiky, ktorú doteraz žiadna strana poriadne neriešila. Na tlačovej konferencii v parlamente to dnes povedal líder obyčajných Igor Matovič.
      "Neuzavreli sme žiadnu koaličnú dohodu so Smerom, uzavreli sme čisto dohodu o riešení jedného konkrétneho parciálneho problému, ktorý je jeden z najväčších problémov, ktorý trápi Slovensko," vyhlásil Matovič. Podľa neho by sa takto mal správať každý poslanec, ktorý chce skutočne riešiť problémy. "Toto je iný spôsob robenia politiky," dodal Matovič.
      Zdôraznil, že dohoda nie je medzi Smerom-SD a celým klubom OĽaNO, ale iba medzi Matovičom a Petrom Pollákom, ktorý nastúpi na post splnomocnenca vlády pre rómske komunity. Pre spoluprácu so Smerom-SD sa rozhodli preto, že nechcú len nečinne sedieť a vykrikovať z opozičných lavíc.
      Dvaja obyčajní plánujú 15. októbra predstaviť svoju rómsku reformu. "Budeme vyžadovať, aby zákon platil pre každého, aby každý mal aj práva, aj povinnosti, tiež princíp, že ako budeš ty pristupovať k štátu, štát bude pristupovať k tebe a chceme, aby nič nebolo zadarmo," zdôraznil Matovič.
      Pollák poukázal na to, že za 20 rokov neurobili politické strany v riešení rómskej problematiky takmer nič. Zo súčasného stavu viní aj SDKÚ-DS, ktorá dnes žiadala obyčajných o vysvetlenie dohody medzi nimi a Smerom-SD. "SDKÚ-DS mala 10 rokov premiéra a s problematikou v podstate nič neurobila. Pokladám SDKÚ za spoluzodpovednú, aj SDKÚ dopustila, aby problematika bola taká, aká je," vyhlásil Pollák.
      "Decko vychovávané v blate je tak zocelený charakter, že žiadny vzdelávací systém, žiadna povinná školská dochádzka s ním nepohne. Toto dopustili politické strany. Dopustili, že dnes máme desiatky tisíc takýchto detí v osadách, desiatky tisíc ľudí, ktorí nemajú prácu, že máme stovky tisíc ľudí zavesených v sociálnom systéme bez akýchkoľvek pracovných návykov. Toto dopustili zodpovedné politické strany," doplnil Matovič Polláka.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies