Matovičovci chcú centrálny register nariadení obcí

NETKY.SK • 4 Jún 2013, 15:07 • 2 min
Matovičovci chcú centrálny register nariadení obcí

BRATISLAVA - Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) chcú centrálny register nariadení obcí. Mal by byť prístupný verejnosti na internetovej stránke ministerstva vnútra. Navrhujú to v novele zákona o obecnom zriadení.

slovakia

left justify in out

Obyčajní chcú tiež umožniť podávanie spoločnej pripomienky. Ňou by mohli obyvatelia obce spolupracovať na legislatívnom procese. Zároveň poslanci mienia upraviť prípravnú etapu legislatívneho procesu. "Navrhuje sa zaviesť obci povinnosť k prijatiu nariadenia, ktoré by upravovalo legislatívne pravidlá tvorby právnych predpisov obce," uvádza sa v návrhu zákona.

"Moc patrí do rúk občanom a tento zákon to môže znásobiť," vyhlásila na dnešnej tlačovej konferencii podpredsedníčka parlamentu Erika Jurinová (OĽaNO). Igor Hraško doplnil, že obyčajní sa snažia o väčšiu transparentnosť a väčšiu prístupnosť občanom. "Máme informácie, že sa dejú kroky, ktoré nie sú v súlade s potrebami občanov. Preto sme sa teda rozhodli prísť s novelou, ktorá by umožnila transparentnejšie sledovať kroky samospráv, pokiaľ nemajú možnosť informovať sa iným spôsobom," uzavrel Hraško.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona