Matovičov ´vysnívaný prezident´ podporuje P. Hrušovského

NETKY.SK • 17 November 2013, 13:40 • 2 min
Matovičov ´vysnívaný prezident´ podporuje P. Hrušovského

BRATISLAVA - Voľby prezidenta SR by sa mali konať na jar 2014. V súčasnosti OĽaNO kandidáta nehľadá.

slovakia

left justify in out

Slovensko má minimálne stovky ľudí, ktorí by boli lepší prezidenti SR ako kandidát KDH a Mostu-Híd Pavol Hrušovský. Tí sa však politiky stránia, tak ako rektor Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety Vladimír Krčméry, tvrdí Igor Matovič. Jeho hnutie OĽaNO sa neúspešne pokúšalo presvedčiť Krčméryho, aby kandidoval na post prezidenta SR. Krčméry podporuje Hrušovského, je v jeho petičnom výbore. Matovič túto jeho aktivitu nekomentuje.

"Profesora Krčméryho sa nám pre kandidatúru presvedčiť nepodarilo. Je právom slobodného človeka konať slobodne. Preto mi ani len neprináleží komentovať jeho iné aktivity," reagoval Matovič na otázku TASR, čo hovorí na to, že sa Krčméry spojil s Hrušovským. Matovič o Krčmérym neraz povedal, že by bol "dôstojným prezidentom a robil by nám dobré meno". V súčasnosti OĽaNO kandidáta nehľadá. "Počkáme si, akí kandidáti sa ešte objavia," uviedol pre TASR Matovič. Dodal, že ak by si musel vyberať z dnes známych kandidátov, opäť by musel voliť iba menšie zlo. S Krčmérym podľa Matoviča OĽaNO nasadili latku vysoko.

V súvislosti s prezidentskou kandidatúrou sa spomína aj Milan Kňažko, ktorý by sa mal vyjadriť 17. novembra, na výročie Nežnej revolúcie, ktorej bol aktérom. Matovič priamo nepovedal, že by ho podporil, považuje ho ale za jedného z lepších kandidátov. "Pán Kňažko je zaujímavý tým, že v čase, keď bolo treba, sa postavil na barikády, za vznik samostatného Slovenska a prvý prekukol Mečiara aj Dzurindu. Určite to bude jeden z lepších kandidátov. Je symbol revolúcie," povedal svoj osobný názor Matovič.

Voľby prezidenta SR by sa mali konať na jar 2014. O Prezidentský palác chce okrem Hrušovského zabojovať aj nezaradený poslanec Radoslav Procházka, podnikateľ a filantrop Andrej Kiska a prvý predseda KDH Ján Čarnogurský. Kandidatúru oznámil tiež Peter Osuský zo SaS, invalidný dôchodca z Košíc Leonid Chovanec, ďalej Jozef Behýl, ale aj Milan Melník, ktorý už v minulosti kandidoval. Zoznam kandidátov doplnila aj Ľubica Blašková. Ako možný kandidát sa spomínal i Milan Kňažko. Vládny Smer-SD by mal predstaviť svojho nominanta najskôr v decembri tohto roka. V súvislosti s ním sa najčastejšie spomína premiér Robert Fico (Smer-SD).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona