Matovič žiada, aby mu vzniesli obvinenie, chce sa brániť pred súdom

NETKY.SK • 12 Apríl 2017, 17:08 • 2 min
Matovič žiada, aby mu vzniesli obvinenie, chce sa brániť pred súdom

BRATISLAVA - Opozičný poslanec Igor Matovič (OĽaNO-NOVA) nechce byť chránený žiadnym premlčaním a žiada, aby mu bolo vznesené obvinenie.

slovakia

left justify in out

Chce tým dostať možnosť brániť sa na súde. Vyhlásil to na dnešnej tlačovej konferencii. „Len súd dokazuje, kto spáchal trestný čin a kto nespáchal. Vzneste mi obvinenie, ja sa chcem brániť niekde na súde,“ povedal s tým, že zastavením trestného stíhania mu to bolo znemožnené.

 

Matovič poukázal na to, že počas svojho podnikania zaplatil na daniach sumu približne 500 miliónov slovenských korún, čo je zhruba 16,5 milióna eur. „70.000 eur je položka, o ktorej uznesenie hovorí,“ upozornil s tým, že ide o zjavný nepomer. Podľa neho len hlupák môže uveriť skorumpovaným ľuďom, ktorí vedú Slovensko, že daňový podvodník je Matovič.

 

Podľa slov opozičného poslanca je polícia na Slovensku vazalom skorumpovaného ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD). Tvrdí, že korunný svedok krivo svedčil a bol dvakrát právoplatne odsúdený za úmyselný trestný čin. „Toto vyšetrovanie viedol minister Kaliňák,“ povedal. Políciu aj prokuratúru má podľa neho v rukách politická strana Smer-SD.

 

Denník Plus jeden deň dnes informoval, že Igor Matovič mal pred vyšetrovacími orgánmi zatajiť účtovníctvo spoločnosti regionPress za roky 2002 až 2004. Vyplývať to má z uznesenia o zastavení trestného stíhania vedeného pre prečin skresľovania údajov hospodárskej a obchodnej evidencie v súvislosti s firmou regionPress. Trestné stíhanie vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry podľa denníka uzavrel, pretože skutok má byť premlčaný.

 

Podľa denníka má uznesenie k prípadu 31 strán a má zachytávať výpovede svedkov a dokazovanie, z ktorého vyplýva, že Matovič sa dopustil trestného činu. Vyšetrovanie malo byť ukončené vo februári 2017, uznesenie odobril aj prokurátor.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona