Matovič Smeru: Slovensko ste vrátili späť pred rok 1989!

NETKY.SK • 18 Jún 2013, 14:43 • 2 min
Matovič Smeru: Slovensko ste vrátili späť pred rok 1989!

BRATISLAVA - Vládny Smer-SD podľa poslanca za OĽaNO Igora Matoviča namiesto demokracie zavádza totalitu.

slovakia

left justify in out

"Slovensko ste vrátili 24 rokov späť pred rok 1989. Opojili ste sa mocou a tá moc vám nedá spávať. Vymaľovali ste si Slovensko komplet na červeno. Som si istý, že čoskoro vymaľujete aj Najvyšší kontrolný úrad," povedal v rozprave k voľbe ďalšieho kandidáta na generálneho prokurátora Matovič. Smer-SD sa podľa neho bojí minulosti a zároveň vytvára podhubie, aby mohol "páchať ešte väčšie svinstvá ako páchal". "Vy sami sa budete vyšetrovať, vy sami sa budete obviňovať. Robert Fico sa bojí hlasu podobného Robertovi Ficovi a preto musí mať na poste človeka, ktorý nahrávku nikdy nevyšetrí," poznamenal líder obyčajných ľudí. Smer-SD zvolením svojho generálneho prokurátora pokračuje v ovládnutí všetkých zložiek štátu.

Vládna strana podľa Matoviča ďalšou voľbou vlastného kandidáta na generálneho prokurátora zlomila demokraciu cez koleno. Poslanci za OĽaNO preto po stranách rokovacej sály, kde sa vchádza k volebným urnám, rozprestreli dva transparenty s nápismi: "Demokracie je krehká ako papier, stačí krok a vrátiš Slovensko do totality". Poslanci Smeru-SD tak podľa Matoviča môžu losovať podobne ako pri križovaní Ježiša, kto zo zákonodarcov strany Roberta Fica roztrhá papier a s ním aj demokraciu na Slovensku. 

Poslanec za Most-Híd Gábor Gál zdôraznil, že zvolením Jozefa Čentéša pred dvomi rokmi v štandardnej tajnej voľbe jeho nominácia stále platí. Spor má na stole ústavný súd, a aj napriek tomu, že prezident Ivan Gašparovič rok a pol po zvolení Čentéša oznámil, že ho nevymenuje do funkcie, treba počkať na rozhodnutie ústavného súdu. "Chcete zvoliť náhradníka?" spýtal sa Gál. Pripomenul, že Čentéša do funkcie zvolilo viacero strán a nevie, komu byť zaviazaný, nominanta Smeru-SD Jaromíra Čižnára zvolí iba strana Roberta Fica. 

"Ak zvolíte kandidáta Jaromíra Čižnára budeme čakať rok a pol, kým sa prezident rozhodne, alebo akoby člen Smeru-SD ho vymenuje do 24 hodín ako Štefana Harabina za predsedu Najvyššieho súdu SR," podotkol Gál. Smer-SD pre zvolenie vlastného generálneho prokurátora spravil klamára aj zo svojho predsedu Roberta Fica, ktorý zdôraznil, že novela zákona o organizácii ústavného súdu sa bude prijímať v riadnom legislatívnom konaní, neskôr ju vláda na čele s Ficom schválila v skrátenom konaní, aj v parlamente za 24 hodín. Gál pripomenul, že znásilnením práva a nezákonnosťou nemôže Smer-SD napraviť stav na generálnej prokuratúre.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies