Matovič: Smer kradol, nehovoril pravdu a kupoval si voličov

NETKY.SK • 5 Január 2015, 16:35 • 2 min
Matovič: Smer kradol, nehovoril pravdu a kupoval si voličov

BRATISLAVA - Vládny Smer-SD v roku 2014 podľa lídra OĽaNO Igora Matoviča pokračoval v smeráckej klasike - začal si vo veľkom kupovať voličov, nehovoril im pravdu a poza chrbát ľudí okrádal.

slovakia

left justify in out

"Keď hovorím kupovať voličov, to sú vlaky zadarmo. Nehovoria pravdu, čiže nehovoria, kto to zaplatí, iba si na to požičiame peniaze a zaplatia to tie deti a vnúčatá, ktoré sa dnes vozia zadarmo. A okrádajú - takmer dennodenne tu máme kauzu za milión, desiatky, či stovky miliónov eur," povedal pre agentúru SITA Matovič na margo hodnotenia vlády Smeru.

 

"Keď niektorí ľudia hovoria o jednom etniku, že neukradnú iba to, čo je prikované, tak smeráci neukradnú iba to, čo nevidia. Čokoľvek, k čomu ich pripustíme, sú schopní vytunelovať, rozkradnúť, prepísať na svojich kamarátov a rodiny. To vidíme dennodenne v tých kauzách, čo sa objavujú," dodal Matovič. 

 

Predseda OĽaNO chce podľa vlastných slov pokračovať v aktivitách s opozičnými stranami SaS a NOVA a ďalej upozorňovať na korupčné praktiky. Tieto tri subjekty, ktoré spolu s Alojzom Hlinom pred Vianocami organizovali protestné zhromaždenia, podľa Matoviča určite budú spolupracovať formou spoločných tlačových besied alebo spoločných návrhov zákonov proti korupcii. "Treba obrusovať hrany, a dupľom aj vzhľadom na blížiace sa voľby si treba vytvárať bližšie vzťahy. Nie som naivný, že sami dokážeme získať väčšinu a vládnuť. Ak chceme vytvoriť reálnu alternatívu bez Smeru, bez zlodejov, musíme ju vytvoriť s viacerými. Aj voliči si zaslúžia vidieť spolupracujúce opozičné strany a nie bandu egoistov, z ktorých sa každý hrá na svojom piesočku," uzavrel Matovič. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona