Matovič sa postaví pred súd, čelí obvineniu z očierňovania premiéra

NETKY.SK • 5 Október 2017, 10:51 • 2 min
Matovič sa postaví pred súd, čelí obvineniu z očierňovania premiéra

BRATISLAVA – Neoverenými informáciami a očierňovaním premiéra SR Roberta Fica si poslanec NR SR Igor Matovič z OĽaNO poriadne zavaril.

slovakia

left justify in out

Matovič, ktorý sa už dlhší čas odmieta zúčastňovať na rokovaniach parlamentu z dôvodu ohrozovania jeho života a bezpečnosti jeho rodiny, má na krku poriadny problém. Prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava obžaloval poslanca Matoviča z prečinu ohovárania v prípade údajného účtu premiéra Roberta Fica (Smer-SD) v daňovom raji v Belize. O vznesení obvinenia informoval hovorca KP BA Michal Šúrek.

 

Matovič ešte v roku 2015 premiéra aj s jeho manželkou obvinil, že v daňovom raji v Belizé si zriadili schránkovú firmu a bankový účet, na ktorom mal byť v júli 2015 zostatok približne 700 miliónov dolárov.  Akonáhle sa situácia objasnila, vyšlo najavo, že si pán Matovič celú kauzu vymyslel. Za očiernenie by sa mal poslanec minimálne verejne manželom Ficovcom ospravedlniť, no do dnešného dňa sa tak nestalo. Fico toto obvinenie odmietol a podal na Matoviča trestné oznámenie zo spáchania zločinu krivého obvinenia. Taktiež Matoviča vyzval, aby sa vzdal poslaneckého mandátu za neoprávnené ohováranie . 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies