Matovič: Robert Fico je génius vo vytváraní virtuálnej reality

NETKY.SK • 13 Apríl 2015, 15:19 • 2 min
Matovič: Robert Fico je génius vo vytváraní virtuálnej reality

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico je podľa predsedu OĽaNO Igora Matoviča génius vo vytváraní virtuálnej reality.

slovakia

left justify in out

"Chváli sa, že Smer znížil daň z príjmu právnických osôb o 1%, ale nepovie, že predtým ju zvýšili z 19 na 23%. Chváli sa, že klesá nezamestnanosť, ale nepovie, že v okolitých štátoch klesá dramaticky rýchlejšie. Chváli sa, že znížili dlh o 1% HDP, ale nepovie, že ho od roku 2012 zvýšili o 13%," povedal pre agentúru SITA Matovič v reakcii na hodnotenie troch rokov vlády Smeru Robertom Ficom. Líder obyčajných ľudí pripomenul, že premiér sa chváli, že získal späť do rúk štátu Slovenský plynárenský podnik (SPP), ale nepovie, že jej ziskovú časť dohodil za bagateľ kamarátom z J&T a štát prebral len časť vysoko stratovú. "Svojim sponzorom dohodili kšefty za miliardy eur a ľuďom hádžu odhodlanú kosť. Bohužiaľ, mnohí sú z toho ešte aj nadšení," konštatoval Matovič.

 

Smer za ďalšie tri roky jeho vlády Slovensko dramaticky rozkradol a zadlžil, myslí si predseda OĽaNO. Jednofarebná vláda Smeru podľa Matoviča absolútne nevyužila unikátnu príležitosť na zásadné a prospešné reformy. "Zdravotníctvo je v rozklade, firmy sponzorov Smeru okrádajú živnostníkov, dôchodcovia, sestričky či učitelia dostávajú almužny. Mladí radšej odchádzajú zo Slovenska," uzavrel líder OĽaNO.

 

Vláda Smeru-SD má záujem aj zostávajúcich 11 mesiacov do parlamentných volieb pokračovať v dôslednom plnení programového vyhlásenia vlády a vo voľbách do národnej rady ponúknuť alternatívu stabilného vládnutia. „Sme sociálnodemokratická vláda. Rozvoj sociálneho štátu a trhového hospodárstva vnímame ako rovnocenné kroky,“ povedal dnes premiér pri hodnotení troch rokov jednofarebného kabinetu Smeru-SD. Ani v poslednom roku vládnutia kabinet podľa jeho slov nepoľaví pri presadzovaní politiky, ktorá na jednej strane rešpektuje konsolidáciu verejných financií, na druhej vytvára podmienky pre zlepšovanie životnej úrovne občanov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies